Ingezonden persbericht


Persbericht

Solipsis begeleidt Lievensberg Ziekenhuis bij overstap naar Cognos 8 BI

Brakel, 12 april 2007 - Het Lievensberg Ziekenhuis uit Bergen op Zoom is, onder deskundige begeleiding van ICT-dienstverlener Solipsis, overgestapt van Cognos 7 op Cognos 8 BI. Cognos 8 BI zorgt ervoor dat Lievensberg informatie nu nog beter in beeld kan brengen door gegevens uit verschillende bronnen in één rapport te combineren. Daarnaast zijn de dashboardfunctionaliteit en de rapportagemogelijkheden uitgebreid.

Het Lievensberg Ziekenhuis behoort met 367 bedden tot de middelgrote algemene ziekenhuizen in Nederland. Bij de introductie van de Diagnosebehandelingcombinaties (DBC's - de basis van het nieuwe bekostigingssysteem voor de ziekenhuiszorg) een paar jaar geleden, was het een van de koplopers. Vanaf dat moment werden betalingen niet langer per aparte verrichting voldaan maar op basis van een DBC. Het was daarom van belang om alle verrichtingen onder een DBC-code te registreren. Om dit proces goed te laten verlopen nam Lievensberg de Business Intelligence-software Cognos (versie 7) in gebruik. Ineke van Adrichem, stafmedewerker Informatievoorziening bij Lievensberg: "De keuze viel op Cognos omdat die software door verschillende gebruikersgroepen eenvoudig en intuïtief te gebruiken was. Met name de overzichtelijke layout sprak ons erg aan."

Nadat Cognos 7 enige jaren naar tevredenheid draaide binnen Lievensberg, ontstond de behoefte om vanuit de verschillende datakubussen door te steken naar detailrapportages. Solipsis - de grootste gecertificeerde key-partner van Cognos - adviseerde het ziekenhuis om over te stappen op Cognos 8 BI. Dat zou Lievensberg ook de kans bieden om zogenaamde stoplichtrapportages (dashboards) te ontwikkelen. Daarmee kunnen Key Performance Indicatoren op de voet gevolgd worden, hetgeen een groot voordeel betekent voor het management. Binnen drie weken was de overstap naar Cognos 8 BI een feit.

De software wordt door verschillende gebruikersgroepen toegepast - het meest intensief door de afdeling Financiën, voor de samenstelling van bijvoorbeeld kwartaalrapportages en jaarverslagen. Maar ook de medisch specialisten van het ziekenhuis maken in meerdere of mindere mate gebruik van Cognos 8 BI, bijvoorbeeld om de productie-informatie (aantal opnames, aantal dagopnames, aantal operaties, et cetera) te raadplegen in relatie tot de gemaakte afspraken met zorgverzekeraars.

ICT Zorg
Solipsis beschikt over uitgebreide expertise op het terrein van performance managementoplossingen voor zorginstellingen en staat op 15 mei aanstaande als exposant op de beurs ICT Zorg (www.ictzorg.nl). Op de Solipsis-stand is onder andere een uitgebreide casebeschrijving over Lievensberg verkrijgbaar.

Over Solipsis b.v.
Solipsis b.v. is sinds 1990 actief als dienstverlenende onderneming in de ICT. Solipsis is gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijf en management informatie systemen, het beheren van computers en netwerken en het ontwikkelen van Output Management Systemen. Solipsis werkt voor circa 400 (inter)nationale klanten. De gestage groei van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept, dat Solipsis weet waarover het praat en staat voor wat het doet. De filosofie van Solipsis is vervat in de woorden: 'Comfort Class in ICT'. Wensen op het IT-vlak worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Kwaliteit van de dienstverlening staat bij Solipsis hoog in het vaandel. De klanten moeten zich als resultaat van dit alles comfortabel voelen bij de dienstverlening. Voor meer informatie: www.solipsis.nl


---



Ingezonden persbericht