Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Samenwerkingsovereenkomst biedt klanten CBS Solutions nieuw perspectief

Sliedrecht, 12 april 2007 - CBS Solutions, gespecialiseerd leverancier van oplossingen voor customer relationship management (CRM), en QlikTech, toonaangevend producent van in-memory analyse- en rapportagesoftware, hebben afgelopen 1 maart een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De overeenkomst houdt in dat CBS Solutions de BI-oplossingen van QlikTech gaat aanbieden in combinatie met zijn op SalesLogix en Sage CRM-gebaseerde CRM-systemen. De overeenkomst is van toepassing binnen de Benelux.

Met de overeenkomst kan CBS Solutions bestaande gebruikers van SalesLogix de mogelijkheid bieden om hun CRM-systeem uit te breiden met de rapportage- en analyseomgeving iReports. Deze complete BI-oplossing werd speciaal voor SalesLogix ontwikkeld en omvat kant-en-klare dashboards die direct en binnen SalesLogix inzicht bieden in de bedrijfsprestaties plus de mogelijkheid om achterliggende gegevens snel en eenvoudig te doorgronden. Voor gebruikers van Sage CRM biedt CBS Solutions de mogelijkheid om de functionaliteit van hun CRM-systeem te versterken met QlikView, de open BI-oplossing van QlikTech. QlikView is daarbij ook te koppelen aan andere bedrijfsapplicaties, zoals het ERP-systeem.

"We waren op zoek naar een webgebaseerde, eenvoudig te gebruiken BI-oplossing die we niet alleen goed zouden kunnen combineren met onze CRM-systemen, maar met allerlei toepassingen. Die hebben we gevonden bij QlikTech", zegt Erik Paalvast, Sales Manager van CBS Solutions. "QlikTech maakt bovendien gebruik van vernieuwende technologie. Het is bijvoorbeeld niet nodig om eerst ingewikkelde kubussen te bouwen, wat de implementatie van de BI-oplossing versnelt. Ook is het gebruikersgemak groot. Door de samenwerking met QlikTech kunnen we onze klanten breder, sneller en eenvoudiger inzicht bieden in hun verkoop-, marketing- en service-informatie. Dat is zeer waardevol."

"De keuze voor samenwerking met CBS Solutions is een heel logische. In Amerika zijn er al positieve ervaringen met de combinatie van onze oplossingen van Sage en QlikView. CBS Solutions is de grootste leverancier van Sage CRM in Nederland en de exclusieve leverancier van SalesLogix. We zagen dan ook direct de toegevoegde waarde van een partnerschap en gaan met het volste vertrouwen samen aan de slag", aldus Bas van der Horst, Build Partner Manager van QlikTech.

Over CBS Solutions

CBS Solutions is een gespecialiseerde leverancier van oplossingen voor customer relationship management (CRM) die de marketing-, verkoop- en serviceprocessen van organisaties op effectieve wijze verbeteren en versnellen. CBS Solutions maakt bij de ontwikkeling gebruik van toonaangevende software, zoals SalesLogix en Sage CRM. De oplossingen van het bedrijf zijn steeds volledig afgestemd op de behoeften, de klanten en de activiteiten van de klant en groeien mee met zijn eisen en wensen. CBS Solutions werd opgericht in 1992 en is actief in 13 landen. Tot de klanten behoren Movares, TMI, De Heus Voeders, Metaalunie, Spring Global Mail (TNT), Rembrandt Fusies & Overnames (Rabobank Groep), Tosoh Bioscience en PANalytical. Kijk voor meer informatie op www.cbssolutions.com.

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van QlikTech, maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met de gepatenteerde technologie van QlikTech zijn reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van uiterst geavanceerde analytische applicaties binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt. QlikView is voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken.

QlikTech heeft meer dan 247.365 gebruikers verdeeld over 5.497 klanten in 68 landen, verspreid over de hele wereld; in de afgelopen 12 maanden heeft QlikTech 3.191 nieuwe klanten verwelkomd, een gemiddelde van 10,6 klanten per werkdag; van 2004 tot 2005 groeide de opbrengst van QlikTech met 80% en 80% van 2005 tot 2006. Ook volgens het rapport 'Worldwide Business Intelligence 2005 Vendor Shares' van IDC is QlikTech het snelst groeiende BI-softwarebedrijf. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinaviƫ. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan 500 partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Atos Origin, MarktSelect (Graydon), ING Trust, KLM, Merck Sharp & Dohme, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, TNT, Zurich Verzekeringen, ABX Logistics en Schenker BV.