Ingezonden persbericht


Persbericht, 12 april 2007

Museum Boijmans en instituut V2_ winnaars prijs de Nieuwe Maan

Tijdens een feestelijk programma in het Nederlands Architectuurinstituut werden gisteren de winnaars van de waarderingsprijs 'De Nieuwe Maan' bekendgemaakt. Een onafhankelijke vakjury beoordeelde dat Museum Boijmans van Beuningen en V2_instituut voor de instabiele media de prijs in ontvangst mochten nemen voor de originele en creatieve wijze waarop zij met hun programma een nieuw publiek wisten te bereiken.

Winnaar Boijmans van Beuningen
Uit het juryrapport Ondanks dat het Boijmans een groot en bekend museum is dat tijdens de Museumnacht sowieso veel publiek trekt, had de organisatie alles uit de kast getrokken om de bezoekers een bijzondere belevenis te bezorgen. Het idee om de bezoekers 'een kijkje achter de schermen' te geven sloot uitstekend aan bij de Museumnachtgedachte om het museale aanbod op een toegankelijke en originele en manier onder de aandacht te brengen van een brede groep bezoekers. Verder scoorde Museum Boijmans Van Beuningen hoog op de punten gastvrijheid, entertainment, educatie en de vakkundigheid van het personeel.

Winnaar V2_instituut voor de instabiele media
Uit het juryrapport V2_ instituut voor de instabiele media gaf de bezoeker, als een van de weinige deelnemers, het gevoel van exclusiviteit. Het gevoel iets gezien te hebben dat ze zonder een bezoek aan de Museumnacht zeker hadden gemist. Het getoonde kunstwerk Camera Lucida - dat geluid omzet in licht - paste uitstekend bij de donkere nacht. De sfeer van suspense, het fluisterend bij elkaar staan en wachten op wat gaat komen, zorgde volgens de jury voor de ultieme Museumnachtbeleving vol spanning, entertainment en samen iets meemaken. V2 wist een gigantisch groot publiek te bereiken met pure kunst die perfect past binnen de identiteit van het instituut. Voor de jury was Camera Lucida van V2 zonder twijfel dé Museumnachtattractie.

De Nieuwe Maan
De waarderingsprijs De Nieuwe Maan is in het leven geroepen door de Stichting Rotterdamse Museumnacht. Doel is om musea, galeries en andere instellingen te stimuleren het publiek een unieke belevenis te bezorgen tijdens de Museumnacht. Met de eerste twee winnaars is de kop eraf. De komende jaren zullen de deelnemers aan de Rotterdamse Museumnacht opnieuw worden uitgedaagd om met hun programma de Nieuwe Maan in de wacht te slepen.

Het volledige juryrapport kunt u lezen op www.rotterdamsemuseumnacht.nl.
---

Noot aan de redactie,