Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland voor tweede keer dit seizoen naar China

Voor de voorlaatste race van het A1GP seizoen gaat A1 Team Nederland voor de tweede keer naar China, naar Shanghai dit maal.

Na zijn race debuut tijdens de Sprintrace in Mexico City zal A1 Team Nederland Rookie Renger van der Zande nu het gehele weekend rijden, Jeroen Bleekemolen komt namelijk hetzelfde weekend samen met A1 Team Nederland teambaas Jan Lammers in actie met de Racing for Holland Dome Sportscar in actie tijdens de openingsrace van de Le Mans Series op Monza.

De strijd om de World Cup kan deze race al beslist worden in het voordeel van Duitsland, maar het gevecht vanaf plaats drie is nog wijd open, met onder meer Frankrijk, Zwitserland, Maleisie, Mexico en Nederland met een kans op die klassering.

Voor veel coureurs is het circuit van Shanghai nieuw, slechts drie namen die vorig jaar ook in actie kwamen tijdens de A1GP race daar zijn er dit jaar weer bij, Yoong, Tocacello en Mikola.

Renger van der Zande zal tijdens zijn eerste volledige A1GP weekend achter het stuur van de oranje A1 Team Nederland auto natuurlijk zijn uiterste best doen om te zorgen dat het team met een goed resultaat richting de laatste race op Brands Hatch gaat.

"Ik kijk al onwijs uit naar aanstaand weekend. Ik wil Jan en Jeroen dan ook graag bedanken voor de kans om dit weekend alle sessies en races te rijden. Ik ben topfit en super gemotiveerd, dus kom maar op! Ik ben vroeg hiernaartoe afgereisd om mij samen met het team optimaal voor te kunnen bereiden. Het is een mooie klasse en Shanghai is ook een mooi circuit, behoorlijk technisch ook"

Het ultramoderne Shanghai international circuit is ontworpen door Hermann Tilke en wordt gezien als een technische baan. Normaal heeft de baan een lengte van 5,453 km, waarmee het een van de langste circuits van het A1GP seizoen is. Voor dit weekend is er echter besloten om een gewijzigde configuratie te gebruiken, waarbij bochten vijf, zes en zeven worden weggelaten. Hiermee komt de lengte op 4,602 km.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com