Nieuwe Leidraden Bodem, Afvalstoffen en Bouwstoffen verschenen


Verschijningsdatum
12-04-2007


Recent heeft adviesbureau DHV - in nauwe samenwerking met opdrachtgever Dienst Weg- en Waterbouwkunde (DWW) van Rijkswaterstaat - een eerste versie van de nieuwe Leidraad Bodem ontwikkeld. Daarnaast werden de bestaande Leidraad Afvalstoffen en Leidraad Bouwstoffen geactualiseerd. In de nieuwe versies heeft DHV met name aandacht besteed aan de samenhang tussen de drie kennisvelden en de gebruiksvriendelijkheid van de documenten. Met deze drie leidraden krijgen naast RWS ook andere overheden, de aannemerij en adviesbureaus inzicht in de actuele wet- en regelgeving rond de toepassing van grond en bouwstoffen in grond-, weg- en waterbouw.


RWS besteedde de opdracht voor de drie leidraden in september 2006 als turnkey project aan. DHV werd daarmee verantwoordelijk voor het hele traject: van inhoud, kwaliteitsborging, opmaak en drukwerk tot verzending. Hierbij werkte DHV samen met contractpartner Schreurs Milieuconsult en Uitgeverij.

De drie leidraden zijn apart te gebruiken en te bestellen. DHV zorgt voor een jaarlijkse update en eventuele aanpassingen op basis van gebruikerswensen. Daarnaast zijn de documenten ook online beschikbaar, voor meer informatie hierover: www.dvi-leidraden.nl.

De kern van de Leidraad Afvalstoffen is het milieuverantwoord afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast wordt aangegeven hoe en wanneer hergebruik van de vrijgekomen materialen wenselijk en nodig is.
De Leidraad Bouwstoffen bevat praktische informatie over bouwstoffen en materiaalkeuze voor de wegenbouw en de natte waterbouw.
De Leidraad Bodem vertaalt het actuele bodembeleid, Wet Bodembesluit en het Besluit Bodemkwaliteit naar de RWS-praktijk.

Meer informatie
DHV
Mirjam C.H. Soeterbroek
Manager Corporate Communications
(033) 468 20 15