Ingezonden persbericht


Persbericht

12 april 2007

Tribal opent Duitse vestiging
Internetbedrijf breidt ook internationaal fors uit

De Tribal groep breidt uit tot over de landsgrenzen van Nederland. Het internetbedrijf dat gespecialiseerd is in content management (Tribal Internet Solutions) en internet marketing (Tribal Internet Marketing) heeft sinds kort zijn eigen agentschap in Duitsland, genaamd Click Effect. Deze Duitse tak van het oorspronkelijk Bossche bedrijf richt zich op het grootzakelijke segment in Duitsland.

"We hebben ons tot doel gesteld om in korte tijd tot de top 5 internet marketingbedrijven van Duitsland behoren", zegt Ömer Atiker, directeur van Click Effect. "De concurrentie in het segment zoekmachine marketing is met tien tot twaalf grote internet marketingbedrijven groter dan in Nederland, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het concept van Tribal ook in Duitsland aanslaat."

De Duitse internetmarkt is er een met enorme potentie: in 2007 wordt naar verwachting ruim 2,5 miljard euro uitgegeven aan online adverteren. Duitsland heeft 82 miljoen inwoners en ook de buurlanden hebben een aanzienlijk aantal Duits-sprekenden (Oostenrijk 8 miljoen, Zwitserland 5 miljoen). In Duitsland zijn ruim 46 miljoen internetters, waarvan meer dan de helft online aankopen doet. 30 miljoen mensen voeren regelmatig een zoekopdracht uit. Tribal had al een tijd buitenlandse opdrachten en klanten, maar bediende deze tot voor kort in zijn geheel vanuit het kantoor in 's-Hertogenbosch.

Tribal is de laatste maanden flink gegroeid. Op dit moment telt het bedrijf 75 werknemers, actief in Nederland en Duitsland. "We blijven bij Tribal IM nieuwe vacatures opvullen, om meteen daarna de volgende op de website te plaatsen", zegt Jan Beekwilder, directeur en mede-oprichter van Tribal. "Ook de Internet Solutions-tak draait goed", vult zijn broer Jeroen, eveneens directeur bij Tribal, aan. "We hebben een doorlopende groei van het klantenbestand, onlangs tekenden we nog Digitenne, Plieger en A.O. Smith International op."

In de zomer van 2006 zette Tribal ook al een belangrijke stap op de Chinese markt, door als eerste westerse bedrijf een samenwerking aan te gaan met de grootste Chinese zoekmachine Baidu. "Er lijkt geen maat op te staan", geeft Jan Beekwilder onmiddellijk toe. "Maar zolang we verstandig omgaan met deze mate van groei en succes, wacht Tribal een mooie internationale toekomst."

Ga voor meer informatie over Tribal of Click Effect naar www.tribal.nl of www.clickeffect.de.

(360 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Click Effect Internet Marketing GmbH, gevestigd in Duitsland, is onderdeel van de Tribal Groep. Click Effect bedient vanuit zijn locatie in Freiburg klanten in heel Duitsland, in Oostenrijk, Zwitserland. Met name middelgrote en grote, vaak internationaal opererende bedrijven behoren tot de doelgroep van het bedrijf. Click Effect levert een compleet pakket diensten voor zoekmachine marketing en vormt via Tribal een brug met Nederland.

De Tribal Groep uit Den Bosch bestaat sinds 1999 en biedt concepten, systemen, marketing en mensen die gespecialiseerd zijn in optimalisatie van online activiteiten. Het bedrijf ondersteunt veel gerenommeerde organisaties die internet al geruime tijd verder hebben geïntegreerd in hun marketingmix. Sinds de oprichting heeft Tribal een snelle groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf 75 medewerkers. Tribal heeft een breed klantenbestand dat bestaat uit ruim 400 klanten, zowel in Nederland als internationaal, waaronder Philips, Océ, Ballast Nedam, UVW, in Duitsland Geberit, IMC en Madeleine Mode.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof bij LEWIS Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com