Natuurbelevingstraining in Baarn


het bewaarde land, in en met de natuur

BAARN, 20070319 -- Het bewaarde land heeft een nieuwe natuurbelevingstraining in Baarn opgezet. De wachterstraining is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om kinderen vertrouwd te maken met de natuur.

"Ik zit verstopt in een boom. In de verte hoor ik roepende kinderstemmen. Dan weer is het stil, op het gefluit van de vogels na... Ik blaas op mijn fluitje. Plots stormt er een groepje kinderen op me af...."Ja, we hebben de luchtwachter gevonden!". De hele dag trek ik met hen op. We plukken eetbare planten, kiezen lievelingsbomen, kruipen in ondergrondse hutten. We proeven, voelen, zien, horen en ruiken met onze handen en voeten. We sluipen als vossen. Aan het eind van de drie dagen, neem ik afscheid van hun. Ik heb hun een bijzondere ervaring mogen meegeven", Zwarte Specht.

Als Wachter zet je je in om met de kinderen in kleine groepjes het bos te gaan ontdekken en hen wegwijs te maken in de natuur. Als Vrouw Fleur verwelkom je de kinderen aan de rand van het bos en gaat met hen op zoek naar de Wachters. Samen met de kinderen maak je heerlijke soep van zelfgeplukte kruiden en vertelt spannende natuurverhalen.

Trainingsdata: 12, 19, 24 en 26 april

Locatie: Scoutcentrum Buitenzorg, Amsterdamsestraatweg 51, Baarn
Tijd: Aanvang 9.45; einde 16.00 uur
Kosten: ¤25, inclusief handleiding en t-shirt, voor iedereen die zich voor één of twee schoolgroepen als begeleider wil inzetten. ¤ 50 voor Pabo studenten en ¤ 100 voor overige geïnteresseerden. Bij deelname aan de wachterstraining kun je ook aan alle andere activiteiten van de vereniging deelnemen.
Vergoeding: tijdens de training zijn de reiskosten voor eigen rekening. Tijdens de uitvoer van de schoolseries krijg je een reis- en een kleine vrijwilligersvergoeding.

Draaiseizoen: mei en juni, september en oktober
Groepjes van maximaal acht kinderen, drie dagen per groep, één dag per week.

Informatie en aanmelden bij: Agnes Meijs
Vereniging Natuurbeleving Gooi en Eemland
Tel: 035-6838766 of a.meijs.bwlg@hetnet.nl
Zie www.natuurbeleving.org





Bewaarde land