Gemeente Delft

Echtpaar Ten Hulscher 60 jaar getrouwd

Op donderdag 12 april 2007 zijn meneer en mevrouw Ten Hulscher 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Saskia Bolten brengt het echtpaar deze dag om 10 uur een bezoek.

Meneer Hendricus Johannes Joseph ten Hulscher is geboren op 27 maart 1927 in Leeuwarden. Mevrouw Helena Vreeswijk is op 21 mei 1928 geboren in Zwolle. Op 12 april 1947 zijn ze in Leeuwarden getrouwd.

Het werkzame leven van meneer Ten Hulscher begon bij de Nederlandse Spoorwegen. Hij heeft er 10 jaar gewerkt, tot hij werd oproepen voor de militaire dienst. Hij werd direct naar Nederlands-Indië gezonden om er de orde te handhaven. Na een verblijf van 2,5 jaar keerde hij terug naar Nederland. Tot zijn 57e jaar werkte hij vervolgens bij de TU-Delft als hoofd Financiële Administratie. Zijn echtgenote mevrouw Ten Hulscher is werkzaam geweest bij Vroom en Dreesman in Leeuwarden.

Het echtpaar heeft 7 kinderen, 16 kleinkinderen, 2 achterkleinkinderen en er is een 3e achterkleinkind op komst.

In hun vrije tijd heeft het echtpaar Ten Hulscher veel plezier beleefd aan hun hobby volksdansen. Meneer Ten Hulscher heeft zelfs nog opgetreden voor Koningin Wilhelmina. Ook toneelspelen was een hobby van hem. Mevrouw Ten Hulscher vindt het nog altijd leuk om zelf kaarten te maken.

Noot voor de redactie (