Gemeente Amersfoort
Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 089

datum: 12 april 2007

Rook- en stookverbod van kracht in Amersfoortse bossen

In verband met de aanhoudende droogte van de afgelopen periode heeft de gemeente Amersfoort een rook- en stookverbod ingesteld in bossen en heidegronden binnen de gemeentegrenzen. Dat wil zeggen dat het met onmiddellijke ingang verboden is te roken, te barbecuen en open vuren te maken in de natuurgebieden in de regio Utrechts Land.

Ook is het niet toegestaan brandende of smeulende voorwerpen weg te gooien of achter te laten in bossen en natuurgebieden. Het verbod wordt gehandhaafd door de politie en geldt vooralsnog tot
1 november. Het verbod is ingesteld na een advies daarover door de Commandant van Dienst van de Veiligheids Regio Utrecht (VRU). Dit advies is afgegeven op basis van meetgegevens. Het afkondigen van rook-en stookverboden tijdens droge periodes in gemeentes met een natuurbrandrisico in de regio Utrechts Land wordt gecoördineerd door de VRU. Dit is gedaan omdat de natuurgebieden integraal door de gemeenten heen lopen. De gemeenten met een natuurbrandrisico zijn: Amersfoort, Baarn, De Bilt, Doorn, Leusden, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Zeist.

Informatie: afdeling communicatie Brandweer Amersfoort, Ingrid Tromp, telefoon 033 469 41 05 of e-mail i.tromp@amersfoort.nl.

Voor meer informatie over het advies van de Commandant van Dienst kunt u terecht bij regionale alarmcentrale 030 - 258 75 45. Of op de site: www.vru.nl.

---- --