Gemeente Amersfoort

Helaas is in het persbericht nr 090 dat u gisteren is toegezonden een storende fout geslopen.

De link www.amersfoort/sportstad.nl in dit persbericht over sportbeleid klopt niet: moet zijn www.amersfoort.nl/sportstad, staat elders wel goed

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 090

datum: 12 april 2007

Warming up: gemeente start discussie over nieuw sportbeleid

Amersfoort gaat het sportbeleid vernieuwen. Over wat er beter of anders kan, wil de gemeente eerst in gesprek treden met de stad. Daarom worden van april tot en met september vier sportcafés georganiseerd: openbare discussies voor sportverenigingen, scholen, het bedrijfsleven, scholen en alle andere in sport geïnteresseerde Amersfoorters.

Meepraten in sportcafés

De gemeente wil over de volgende onderwerpen gesprekken voeren:

Topsport en breedtesport

In de komende jaren zal vooral worden geïnvesteerd in breedtesport. De positieve aspecten van topsport wil de gemeente echter niet uit het oog verliezen. Wat heeft een stad met hart voor topsport nodig? Wie is daarvoor aan zet?

Sport en maatschappelijke integratie

Sport wordt steeds meer ingezet als instrument om gezondheid te verbeteren, integratie te bevorderen of eenzaamheid te voorkomen. Wat heeft onze stad nodig om de effectiviteit van dit instrument nog verder te verbeteren?

Ruimte in een te krappe stad

Amersfoort wil voldoende sportvoorzieningen, passend bij een stad met 160.000 inwoners. Wat is daarvoor nodig? Kunnen bestaande voorzieningen (nog) beter benut worden?

Kwaliteit van faciliteiten en facilitering

Amersfoort wil dat alle sportaccommodaties op orde zijn en daar als gemeente ook ondersteuning in bieden. Naast deze hardware, is ook de software (verenigingen, vrijwilligers) onmisbaar. Belangrijk is het dus om goede verenigingsondersteuning te bieden. Wat heeft Amersfoort nodig om de gewenste kwaliteit te kunnen bieden?

Amersfoort topsportstad?

Het eerste sportcafé over het thema topsport organiseert de gemeente in samenwerking met de NV SRO. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 april a.s. van 17.30 tot 20.00 uur te Dierenpark Amersfoort. Vooraf aanmelden voor de sportcafés is verplicht. Aanmelden kan via de website www.amersfoort.nl/sportstad , via email: S.Hellinghuizen@amersfoort.nl of telefonisch: 033 469 46 00.

Meer informatie

Meer informatie en de discussiepunten over het te ontwikkelen sportbeleid zijn te vinden op www.amersfoort.nl/sportstad. Deze informatie is ook verkrijgbaar bij de Informatiewinkel aan het Stadhuisplein 7. Op de website kunnen Amersfoorters hun reactie of ideeën over sport in Amersfoort kwijt. Reacties kunnen ook schriftelijk worden ingediend bij de heer R. Dijkman, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Alle reacties vormen input voor het nieuwe beleidskader sport.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon: 033 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl


---- --