PvdA Rotterdam

PvdA Rotterdam

----------
Uit: Nieuwsbrief - donderdag 12 april 2007

----------

Umberto van Rijn overleden
Op 9 april is dagelijks bestuurder Umberto van Rijn overleden. Van Rijn was al enige tijd ziek, maar is toch nog onverwacht overleden. Voor de PvdA was hij van 2002 tot 2006 actief als deelraadslid in Kralingen-Crooswijk en vervolgens bijna een jaar dagelijks bestuurder van deze deelgemeente.

Umberto van Rijn was een deskundig bestuurder met ruime belangstelling en een passie voor milieuvraagstukken. In 2002 werd Umberto lid van de deelraad en zou dit tot 2006 blijven. Tijdens zijn raadswerk was hij onder andere voorzitter van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Buitenruimte.
Als dagelijks bestuurder van Kralingen-Crooswijk trad hij op 20 april 2006 aan en kreeg hij de portefeuille Ruimtelijke Ordening en Inrichting, Buitenruimte, Verkeer en Vervoer, Volkshuisvesting en Milieu.

Op eigen wijze en met een goed ontwikkeld politiek gevoel voor gaf hij vorm aan projecten en onderwerpen binnen deze beleidsvelden. Als knap onderhandelaar wist hij soms moeizame processen in beweging te brengen. Naast zijn werk als bestuurder was hij onder andere Hoofdingeland bij het Hoogheemraadschap Schieland, lid van de bondsraad van de Consumentenbond en lid van het bestuur van de Stichting Landschapsonderhoud Rotterdam.
Hij kon zijn werk niet loslaten en ondanks zijn ziekte vervulde hij met visie en energie zijn taken. Kritisch, maar met een goed oog voor de belangen van de deelgemeente deed hij zijn werk, maar ondersteunde zo ook zijn collega bestuurders. Nooit bleef een verzoek tot hulp of ondersteuning onbeantwoord.
Met dit overlijden verliest Kralingen-Crooswijk een betrouwbare bestuurder met een duidelijke visie.

Gerard Schuiling, voorzitter Kralingen-Crooswijk
Evert Polak, PvdA-fractievoorzitter Kralingen-Crooswijk
Mieke van der Graaf, voorzitter PvdA afdeling Kralingen-Crooswijk

Afscheid nemen
Er is gelegenheid tot afscheid nemen op donderdag 12 april tussen 19.00 en 19.45 uur in het Goetzee Rouwcentrum aan de Boezemsingel 35.
De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 13 april om 14.30 uur in crematorium Hofwijk aan de Delftweg 230 te Rotterdam.

Condoleances namens de PvdA Rotterdam
Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Umberto van Rijn. Hij was al geruime tijd ziek en de strijd tegen zijn ziekte heeft hij uiteindelijk verloren.

Umberto van Rijn was namens de Partij van de Arbeid dagelijks bestuurder in Kralingen-Crooswijk.
Hij werd na de verkiezingen in maart 2006 gevraagd voor het dagelijks bestuur van deze deelgemeente. Hij was hier erg trots op, ook al omdat hij als "oude rot" in het vak ervan genoot tussen een jongere generatie aan het werk te zijn. Hij deed zijn werk met veel plezier en toewijding. Lang heeft hij nog doorgewerkt, ook al wisten hij en zijn omgeving al dat hij weer ernstig ziek was.

Umberto heeft zich een groot deel van zijn leven ingezet voor en in de Partij van de Arbeid. Zo was hij actief in de wijkraad van Kralingen-Crooswijk, werd hij gekozen in de Provinciale Staten, was hij deelraadslid, voorzitter van de afdeling Kralingen-Crooswijk en sinds 2006 dagelijks bestuurder.

Naast de politiek was zijn tweede grote liefde het milieu. Hij heeft als wetenschapper veel over milieuproblemen gepubliceerd en geadviseerd. Het reilen en zeilen van de waterschappen had zijn grote belangstelling, ook omdat hij daar de praktische verbinding kon leggen tussen waterbeheer en milieukwaliteit.
Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte de komende tijd.

Namens de afdeling en de gemeenteraadsfractie van de PvdA Rotterdam,
Marja Bijl, voorzitter
Peter van Heemst, fractievoorzitter

Umberto van Rijn
Het bericht dat Umberto van Rijn niet meer beter zou worden, hoorden we nog niet zo heel lang geleden. Veel sneller dan verwacht is het bericht nu dat hij is overleden. Dat is schokkend. Umberto had nog zoveel te doen en het is pijnlijk dat hij daar de kans niet toe heeft gekregen.
Maar veel pijnlijker is het natuurlijk voor degenen die hem lief waren. Het hoort gewoon niet dat iemand zo jong en zo bezig dood moet gaan. Vooral hen wensen wij heel veel sterkte in het leven zonder Umberto.
Ook onze collega's in de deelgemeenten wensen wij sterkte met het verlies van een goede collega. Collegialiteit is ongelooflijk belangrijk in besturen en Umberto toonde die collegialiteit.

Jantine, Dominic en Hamit

Deze nieuwsbrief verschijnt wekelijks. Bijdragen voor de nieuwsbrief kunnen worden gestuurd naar: pvda@stadhuis.rotterdam.nl o.v.v. 'Nieuwsbrief". Ook uw op- of aanmerkingen kunt u daar kwijt.

De bijdragen in deze nieuwsbrief vertegenwoordigen niet automatisch het standpunt van de PvdA Rotterdam.