VVD


12-4-2007

VVD stelt vragen aan minister van Binnenlandse Zaken over opmerkelijk bericht

VVD Tweede Kamerlid Laetitia Griffith heeft op 15 maart 2007 schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken over `politie die betaalt voor bloed en speeksel'. Op www.nu.nl stond namelijk op 10 maart het bericht dat politie automobilisten had betaald om bloed en speeksel af te geven.

Minister Ter Horst heeft op 4 april geantwoord dat de politie in Enschede verplichte alcoholtests had gehouden. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft tegelijkertijd een onderzoek verricht op vrijwillige basis naar bloed en speeksel. Er werden dus twee verschillende onderzoeken gehouden.

Griffith vraagt de minister nu of de weggebruikers hiervan wel op de hoogte waren: "Het moet de weggebruikers wel duidelijk zijn dat er sprake was van twee verschillende onderzoeken, waarvan één er vrijwillig was en één verplicht. Er mag namelijk niet de indruk gewekt zijn dat mensen verplicht hun bloed en speeksel moesten afstaan en dat zij daarvoor vervolgens van de politie geld kregen", aldus Griffith.

Lees hier de schriftelijke vragen.