VVD


12-4-2007

VVD blij met studie naar beperken herhaald aanvragen reguliere verblijfsvergunning

Staatsecretaris Albayrak steunt het VVD-voorstel om onderzoek te doen naar het beperken van het herhaald aanvragen van reguliere verblijfsvergunning.

"Het herhaald aanvragen van reguliere verblijfsvergunningen en het stapelen van procedures is een groot probleem. Het verstopt de procedures en verhindert een effectief en doortastend immigratiebeleid. We zijn dan ook verheugd dat de Staatsecretaris heeft ingestemd met onze motie die erop toeziet een studie te verrichten naar het zoveel mogelijk beperken van het herhaald aanvragen van reguliere verblijfsvergunning" zo stelt Henk Kamp.

In het regeerakkoord van het CDA, PvdA en CU, staat reeds dat er een studie komt naar het zoveel mogelijk beperken van herhaalde asielaanvragen. De motie die Henk Kamp deze middag tijdens een plenair debat met Staatssecretaris Albayrak (PvdA) indiende, heeft als doel de regering aan te sporen ook een onderzoek in te stellen naar het zoveel mogelijk beperken van het herhaald aanvragen van een reguliere verblijfsvergunning. De motie werd breed ondersteund en de Staatssecretaris heeft toegezegd met een studie te komen. De VVD zal de studie, wanneer deze is ontvangen, kritisch bekijken en zich dan bezinnen op nadere stappen."

www.henkkamp.nl