Gemeente Schiedam


April

Ondergrondse containers West in gebruik

12 april 2007

Het beeld van straten met grijze vuilniszakken behoort nu ook in Schiedam West tot het verleden. Alle 130 geplaatste ondergrondse containers zijn open gegaan voor gebruik. Bewoners kunnen nu op elk gewenst moment hun huishoudelijk restafval weggooien. Tegelijkertijd krijgen bewoners van woningen met een eigen tuin twee minicontainers voor eigen gebruik: één voor huishoudelijk restafval en één voor gft.

De ondergrondse container voorkomen, mitst ze goed gebruikt worden, zwerfafval en de hiermee samenhangende overlast door meeuwen en plaagdieren. Zo zorgen zij voor een aangenaam straatbeeld!

Besluit Gemeente
De ondergrondse containers in West zijn een onderdeel van het besluit van de Gemeente om alle huisvuilzakkenwijken om te vormen tot ondergrondse containerwijken. De redenen hiervoor zijn: een schonere en fraaiere woon- en leefomgeving, een nog betere gescheiden afvalinzameling, het verminderen van zwerfvuil en de hiermee samenhangende overlast door meeuwen en plaagdieren.

Na Nieuwland, Groenoord, delen van het Centrum en West, is wijk Oost de volgende kandidaat voor het plaatsen van ondergrondse containers. De bewoners worden hierover binnenkort uitgebreid geïnformeerd.

Gebruik van de ondergrondse of mini containers
De bewoners van West hebben via een brief uitleg gekregen over het gebruik van de ondergrondse containers c.q. minicontainers. Voor een prettige en schone leefomgeving, is het belangrijk dat bewoners geen (grof)vuil naast de container plaatsen. Hiervoor kunnen ze terecht bij het afvalbrengstation aan de Van Heekstraat 15 of ze kunnen een afspraak maken met IRADO voor gratis ophalen via (010) 2621000 of www.irado.nl. De Lichtblauwe brigade zal toezien op de naleving van deze aanbiedregels.