PvdA Rotterdam

PvdA Rotterdam

----------
Uit: Nieuwsbrief - donderdag 12 april 2007

----------

Vandaag in de raad
PvdA pleit voor coulante opstelling van Eneco die door eigen systeemfout nog van 1600 klanten geld krijgt.

Werkzaamheden Oude Haven
De komende maanden wordt aan de kade van de Oude Haven gewerkt wat voor flinke overlast kan zorgen voor de gasten op de terrassen van de vele horecagelegenheden. Eigenlijk waren de werkzaamheden tussen september 2006 en februari 2007 gepland.
De vertraagde werkzaamheden werden door Leefbaar Rotterdam op de agenda van het actualiteitenuur van de raad gezet. Volgens de PvdA moet het niet kunnen dat de enige echte verbinding tussen rivier en stad in een woestenij heeft kunnen veranderen terwijl het college het juist belangrijk vindt om de verbinding met de rivier te vergroten.

PvdA-raadslid Leo Bruijn stelt dat de ondernemers de dupe zijn van de werkzaamheden tijdens het eerste deel van het terrasseizoen. Bovendien zijn zij slecht zijn geïnformeerd.
De communicatie tussen de ondernemers en de gemeente verloopt niet soepel en er bestaat geen bereidheid om te komen tot een compromis om de overlast te beperken, bijvoorbeeld door de werkzaamheden vooral in de ochtend te plannen.
Wethouder Geluk bevestigde dat de Oude Haven een essentieel onderdeel is van de stad. Volgens de wethouder zullen de werkzaamheden met zo min mogelijk overlast worden voltooid vóór eind juni.

Systeemfout Eneco
Door een systeemfout bij Eneco moeten 1600 Rotterdammers een behoorlijke naheffing betalen. Door de fout zijn 5 jaar lang de kosten voor het watergebruik niet goed verwerkt.
Weliswaar staat Eneco volgens de wet in haar recht om alle kosten te vorderen, maar de PvdA vindt dat Eneco niet moet vergeten dat het bedrijf maatschappelijke belangen dient. PvdA-raadslid Richard Moti ziet dit gegeven niet terug in de huidige handelswijze. Eneco hanteert een soepele betalingsregeling, maar verdere compensatie is helaas uitgebleven. Niet alleen de PvdA, maar ook andere partijen in de raad vonden dat onredelijk.
De wethouder zei dat een groot bedrijf als Eneco zelf tot een coulante oplossing kan komen. Maar hij zal het probleem op de komende aandeelhoudersvergadering naar voren brengen om te zien of Eneco de situatie netjes heeft opgelost.

Deze nieuwsbrief verschijnt wekelijks. Bijdragen voor de nieuwsbrief kunnen worden gestuurd naar: pvda@stadhuis.rotterdam.nl o.v.v. 'Nieuwsbrief". Ook uw op- of aanmerkingen kunt u daar kwijt.

De bijdragen in deze nieuwsbrief vertegenwoordigen niet automatisch het standpunt van de PvdA Rotterdam.