Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 12 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-04-2007

Met onder meer: snelheid, paardrijdster gezocht en politie vraagt hulp bij autokraken.

Man bivakeert in Jagersveld

Zaandam, 10 april 2007, 14:57 uur

De politie heeft een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij illegaal al enige tijd in een tentje in het Jagersveld bivakeerde. Agenten reden over de A7 en zagen vanuit hun auto het grotendeels verscholen tentje staan. Met enige moeite wisten ze de verblijfplaats van de man te naderen. De tent stond verdekt opgesteld achter bomen en riet. De uit Oost-Europa afkomstige man verbleef in een geimproviseerde tent die hij had gemaakt van stokken en stukken zeil. De tent en de directe omgeving lag bezaaid met voedselresten, kookgerei en vervuilde kleren. Op het bureau is de man via de tolkentelefoon duidelijk gemaakt dat hij nog een vonnis had openstaan van 35 dagen en dus in hechtenis werd genomen.

Geen rijbewijs

Zaandam, woensdag 11 april 2007, 14:00 uur.

Een 29-jarige Zaandamse automobilist is door de politie aangehouden omdat hij zich bij een verkeerscontrole niet kon legitimeren. De agent vertrouwde de gegevens die de man opgaf niet en bij controle aan het bureau bleek dat de man een verkeerde geboortedatum had opgegeven. Ook had hij gereden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man werd na verhoor met twee bekeuringen in vrijheid gesteld.

Heterdaad

Wormerveer, donderdag 12 april 2007, 10:10 uur.

Een 15-jarige jongen uit Zaandam is door de politie op heterdaad betrapt met een gestolen fiets. De jongen liep over de Zaanweg waar hij net een fiets, die niet op slot stond, had weggenomen. De eigenaresse was even bij een boekenwinkel naar binnen gelopen en miste even later haar rijwiel. Zij deed aangifte en surveillerende agenten, die al hadden gezien dat de jongen belangstelling had voor geparkeerde fietsen, hielden hem met een vers gestolen damesfiets aan. De jongen probeerde nog weg te komen maar het steegje waar hij in vluchtte liep dood. De Zaandammer wordt verhoord en de fiets gaat terug naar de eigenaresse.

Hardrijders op de A7

Noordbeemster, maandag 9 april 2007, 17:45 uur

De politie heeft afgelopen maandag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige motorrijder uit Groningen omdat de man met een gemiddelde snelheid van186 km per uur over de A7 reed. Tijdens de korte achtervolging werd een hoogste snelheid gemeten van 200 km per uur. De man kon ter hoogte van afslag Avenhorn aan de kant worden gezet.

Vrijdagochtend 6 april werd op de afsluitdijk ook een rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit Wieringen. De man reed eveneens met een gemiddelde snelheid van 186 km per uur, met uitschieters van 227 km per uur.

40 km per uur te hard

Zaandam, woensdag 11 april 2007, 08:30-11:50uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Watering werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 90 km per uur. Dezelfde automobilist kan behalve voor te hard rijden ook een boete voor rechts inhalen tegemoet zien. In totaal 139 bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur.

Te hard

Assendelft/ Zaandam, woensdag 11 april 2007.

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen (N246) in Assendelft werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 1200 gecontroleerde voertuigen, uit beide richtingen, reden er 14 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 104 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

Op de Houtveldweg in Zaandam werden hardrijders woensdagmiddag staande gehouden. Zeven bestuurders hadden meer dan 57 km per uur op de teller staan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur terwijl 50 km per uur maximaal is toegestaan. Verder werden op de Houtveldweg nog vier boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de helm en de gordel, het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het rijden door rood.

Eén op de vijf te snel

Monnickendam, woensdag 11 april 2007, 08:30-11:25 uur

Op de Kloosterdijk werd woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 590 bestuurders, uit beide richtingen, reden er 122 sneller dan de toegestane 60 km per uur. In de komende weken zal er regelmatig op snelheid worden gecontroleerd op de Kloosterdijk.

Auto-inbreker

Purmerend, donderdag 11 april 2007, 16:20 uur.

Een 21-jarige Purmerender is door de politie op de Kanaalstraat aangehouden omdat hij even daarvoor bij een auto was gezien waarvan het alarm afging. Een getuige die het alarm hoorde zag de man bij de auto en belde direct de eigenaresse die zich naar haar auto spoedde. Daar stonden agenten met de van auto-inbraak verdachte man. Er was nog niets uit de auto verdwenen en er was geen schade. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar uit nader onderzoek bleek dat de vijfde deur van het voertuig vermoedelijk niet goed was afgesloten. De man verklaarde dat hij gezien had dat de klep los was en deze vervolgens had geopend en dichtgegooid om het voertuig zo af te sluiten. Na verhoor werd de behulpzame Purmerender in vrijheid gesteld.

Winkeldieven

Zaandam, woensdag 11 april 2007, 16:51 uur.

De politie heeft op de Gedempte Gracht een 54-jarige man en een 49-jarige vrouw, beiden woonachtig in Amsterdam, aangehouden als verdachten van diefstallen uit winkels. Een opticien waarschuwde de politie dat het tweetal trachtte zonnebrillen te stelen. Na aanhouding troffen de agenten diverse goederen bij de verdachten aan waarvoor men geen aankoopbon kon tonen. De man heeft in meerdere politieregio's een strafblad.

Paardrijdster gezocht

Zaandam, 10 april 2007, 17:35 uur

Een 12-jarige Zaandammer heeft een pijnlijke voet opgelopen nadat een paardrijdster haar paard zou hebben aangespoord in de richting van de jongen. De jongen speelde dinsdagmiddag met een aantal vrienden op het Westerwindpad ter hoogte van het Eline Vereplantsoen toen de paardrijster langs kwam. Haar paard poepte op een plek waar veel kleine kinderen spelen. De 12-jarige jongen zei hier wat van waarna de amazone boos werd. Ze zou het paard vervolgens hebben bereden in de richting van de jongen. Het paard ging op de linkervoet van de jongen staan die daardoor zijn evenwicht verloor. Het meisje riep hem nog wat toe en vervolgde haar weg. Ze was in het gezelschap van een ander meisje dat ernaast liep. De politie wil graag in contact komen met de amazone. Ze is tussen de 12 en 18 jaar, heeft halflang donkerblond haar net over de schouders en ze droeg geen cap. Het paard was lichtbruin van kleur. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Westerwatering via 0900-8844.

Heling

Purmerend, woensdag 11 april 2007, 21:00 uur.

Een 16-jarige jongen uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van heling van een fiets. Het viel surveillerende agenten op dat een fiets, die bij een groep jeugd stond, niet voorzien was van een dealerplaatje en dat het slot niet in orde was. De 16-jarige verklaarde eigenaar te zijn en dat hij de fiets vorig jaar voor een gering bedrag had gekocht. De fiets werd in beslag genomen en proces-verbaal word opgemaakt ter zake heling.

Bekeurd voor drinken op straat

Zaandam, woensdag 11 april 2007, 19:50 uur.

De politie heeft op het Plantsoen van het Verzet een 45-jarige man bekeurd omdat hij alcohol nuttigde op de openbare weg terwijl dat daar verboden is. Een 55-jarige man uit Koog aan de Zaan werd op dezelfde locatie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De gemeente heeft na overlastmeldingen bepaalde gebieden in Zaanstad aangewezen waar het op straat verboden is alcohol te nuttigen. Deze gebieden zijn met borden gemarkeerd. Bij negeren van het verbod kan men een boete van 50 euro oplopen.

Politie vraagt hulp bij aanpak autokraken

Monnickendam en Broek in Waterland, 11 en 12 april 2007.

De politie wil met hulp van de burgers een serie auto-inbraken oplossen. In enkele dagen tijd werd in Monnickendam ten minste 16 maal ingebroken in auto's. In de meeste gevallen werd een deurslot vernield. De buit bestond vooral uit radio's en navigatieapparatuur en opvallend was dat de meeste voertuigen van het merk Volkswagen waren. In Broek werden twee voertuigen open gebroken. Hier werden ruiten ingeslagen om binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en waarschuwt autobezitters hun voertuigen goed af te sluiten en vooral geen waardevolle zaken in hun auto achter te laten. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met wijkteam Monnickendam via 0900-8844. Dit nummer kan ook gebeld worden als verdachte personen worden gezien. Als men daadwerkelijk bezig is in te breken en elke seconde telt mag het alarmnummer 112 gebeld worden.