Gemeente Soest

Fittest

Datum: 19/03/2007

Fittest voor inwoners in de leeftijd 55-65 jaar van de gemeente Soest.

Bent u niet sportief actief en wilt u dat wel weer worden geef u dan nu op!

Op vrijdag 13 april, de startdatum van de Nationale Sportweek, kunnen ruim 100 inwoners uit de gemeente Soest in de leeftijd van 55-65 jaar getest worden op hun fitheid.

Deze fitheidstest vindt plaats tussen 13.00 en 19.30 uur in het Orlandogebouw aan de Di Lassostraat. De fitheidstest kan voor nieuwe deelnemers de start betekenen voor deelname aan het GALM-project, dat geïnitieerd wordt door het breedtesportproject van de gemeente Soest. Voor de huidige deelnemers van het GALM-project is dit de tweede fitheidstest. Deelnemers kunnen na anderhalf jaar sporten meten of de fitheid verbeterd is.

Het Groninger Actief Leven Model (GALM) is een
sportstimuleringsproject, dat als doel heeft om mensen in de leeftijd 55-65 jaar te stimuleren (weer) sportieve activiteiten te gaan ondernemen.

Deelnemers van het tweede GALM-project uit de wijk 't Hart/Klaarwater zijn door middel van een brief uitgenodigd om voor de tweede keer deel te nemen aan de fitheidstest. Met deze fitheidstest wordt het anderhalf jaar durende GALM-project in deze wijk afgerond. Deelnemers kunnen voor het vervolg van GALM terecht bij de Stichting Welzijn Ouderen Soest.

De fitheidstest bestaat uit zes onderdelen die onder meer lenigheid, reactiesnelheid, coördinatie, knijpkracht en het uithoudingsvermogen voor wandelen meten. Deze gegevens worden aangevuld met gegevens over bloeddruk, lengte en gewicht. Bij de test is een sportarts aanwezig.

Bent u niet (meer) sportief actief, maar zou u dat wel weer willen worden? De gemeente Soest biedt u, als nieuwe deelnemer, nu de mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan de fitheidstest en eventueel in te stromen in een van de GALM-groepen.

Bent u in de leeftijd van 55-65 jaar, dan kunt u zich telefonisch opgeven voor de fitheidstest op vrijdag 13 april bij Madelon Nolsen (035-6093540). De kosten voor deelname zijn 3,00.

Na afloop van de fitheidstest krijgen de deelnemers een persoonlijk beweegadvies en kunnen zij zich eventueel inschrijven voor een aantal proeflessen. In deze weken maken de deelnemers groepsgewijs kennis met verschillende vormen van sport en bewegen. De lessen worden op vrijdag gegeven door gediplomeerde GALM-docenten. Na deze introductieperiode kan men zich opgeven voor het vervolg GALM bij de SWOS.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Madelon Nolsen, Sportcöordinator van de gemeente Soest, (035) 6093540.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer