Ingezonden persbericht


Persinformatie | |

CREATE slaat brug tussen ICT en creatieve industrie

Woerden, 21 maart 2007

ICT~Office start samen met Design Connection Eindhoven, iMMovator, Mediagilde en V2_ het netwerkproject CREATE. Doel is economische meerwaarde te creëren door de samenwerking tussen de ICT-sector en de creatieve industrie te versterken. Dit moet tot uitdrukking komen in nieuwe opdrachten en financiële samenwerkingsrelaties.

De gedachte achter CREATE (CREative And Technology Exchange) is dat de creatieve industrie een bijdrage kan leveren aan de innovatiekracht van de ICT-sector, terwijl de ICT-sector een hefboom kan zijn voor de creatieve industrie om een groter bereik te krijgen voor haar producten en diensten. Het doel is samen meer toegevoegde waarde te creëren voor de klant. De creatieve industrie bestaat uit de segmenten kunsten, nieuwe media, media en entertainment en de creatief zakelijke dienstverlening.

Activiteiten
Het zwaartepunt van CREATE zijn netwerkbijeenkomsten, georganiseerd door de CREATE-partners. Een belangrijk onderdeel van elke bijeenkomst is 'The Match'. Tijdens The Match legt één ICT-bedrijf een concrete vraag neer waarop creatieve bedrijven kunnen pitchen, die in een finale strijden om de opdracht. Daarnaast maken managersstages en masterclasses deel uit van CREATE, evenals bijeenkomsten waarop best practices worden gepresenteerd.

De eerste CREATE-bijeenkomst heeft plaats op 13 april a.s. tijdens het Dutch Electronic Art Festival, georganiseerd door V2_. ICT-bedrijf Inter Access geeft daar de aftrap voor The Match met de eerste opdracht waarop creatieve bedrijven kunnen pitchen.

Website
De website www.createxchange.nl bevat informatie over alle geplande activiteiten en informatie over de partners. CREATE krijgt ondersteuning van Syntens en de ICT-bedrijven ISM eCompany en Snakeware. Het project komt tot stand mede dankzij het subsidieprogramma Creative Challenge Call van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Office-, en Internetbedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die E 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Office sector. Zie www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie (