Landstede


Roos Prommenschenkel geeft gastles

Roos Prommenschenkel, vorig jaar winnares van de nationale gehandicapten miss-verkiezing, komt vrijdag 13 april naar Landstede Beroepsopleidingen in Raalte. Zij gaat dan de derde en vierdejaars studenten van de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) vertellen over haar leven als gehandicapte en haar rol als ambassadeur van Onbeperkt Nederland.

Roos verzorgt een tweetal gastlessen voor de SPW-leerlingen. De opleiding SPW leidt jongeren op voor een begeleidend beroep in de gezondheidszorg.

Dit kan een baan zijn bij één van de volgende instellingen: kinderopvang, bijzonder onderwijs, gehandicaptenzorg, psychiatrie, jeugdzorg en ouderenzorg. De grootste groep heeft al stage gelopen in de gehandicaptenzorg en jongerenzorg.

Roos is 21 jaar en heeft een zeldzame spieraandoening aan haar nek, waardoor zij een groot deel van de dag liggend moet doorbrengen, geen inspannende dingen kan doen en haar opleiding vroegtijdig moest beëindigen.

Het is leerzaam om met een leeftijdsgenoot van gedachten te wisselen over deze thematiek, stelt SPW-docent Gijs Visser. Roos weet uit eigen ervaring wat het hebben van een handicap betekent.

Daarbij heeft zij een duidelijke mening over de plek van een gehandicapte in onze maatschappij. De derdejaars kunnen, denk ik, een zinvol gesprek met haar hierover hebben.

Landstede Beroepsopleidingen Welzijn