Gemeente Geertruidenberg


Gratis compost op 13 & 14 april

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april biedt de gemeente Geertruidenberg haar inwoners gratis compost aan. Per inwoner mag u maximaal 3 m³ meenemen. Wel moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien.

De compost kan worden afgehaald bij Groencomposteerinrichting De Hillen, Statendamweg 100 in Oosterhout 0162-42 53 57. De Hillen is op vrijdag geopend van 8.00 tot 16.00 uur en 's zaterdags van 8.00 tot 14.00 uur.

Besparing

Het toepassen van compost betekent een lager gebruik van kunstmest. Dit bespaart veel energie. Ook vervangt compost een gedeelte van het veen dat in potgrond wordt gebruikt. Daarvoor hoeven geen kostbare natuurlijke veengebieden meer afgegraven te worden. Door het gebruik van compost wordt het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen beperkt, iets wat gunstig is voor het milieu.

Behoud bodemvruchtbaarheid

Een goede bodem bevat veel organisch materiaal, vergane resten van vooral planten. Het houdt vocht vast en voorkomt dat de bodem bij droogte wegwaait of bij neerslag wegspoelt of dichtslaat. Zo hoeft in droge perioden minder te worden beregend en voelen ontelbare (micro)-organismen zich thuis in een dergelijke bodem. Dat is weer gunstig voor de groei van planten. Als wij de bodem in Nederland vruchtbaar willen houden, dan is er heel veel compost nodig. Compost levert organisch materiaal en maakt het bewerken van de grond een stuk gemakkelijker.

Voor meer informatie over het gebruik van compost in uw sier- of moestuin, verwijzen wij u naar www.conviro.nl.