Gemeente Giessenlanden


Werkzaamheden aan het spoor

Van de nacht van vrijdag 13 april op zaterdag 14 april om 1.00 uur tot maandagochtend 16 april om 4.00 uur vinden werkzaamheden plaats zowel 's nachts als overdag aan de spoorwegovergang aan de Vlietskade. Ook aan de spoorwegovergang aan de Haarweg vinden werkzaamheden plaats.

Gedurende de werkzaamheden is de overweg aan de Vlietskade afgesloten voor verkeer. Het verkeer zal worden omgeleid.

ProRail werkt vaak s nachts aan het spoor, aangezien er dan minder of geen reizigerstreinen rijden. Dat is veiliger voor de spoorwerkers en op deze manier blijft het aantal treinvertragingen beperkt.

Als beheerder van het spoor en de overwegen in Nederland werkt ProRail continu aan een betrouwbaar spoorsysteem en een soepel verloop van het treinverkeer. Hiervoor is preventief onderhoud van groot belang. Binnenkort gaat ProRail vernieuwingswerkzaamheden uitvoeren aan de overweg aan de Vlietskade.

Hierbij worden zowel de overweg zelf als het ballastbed vernieuwd. Er wordt gebruik gemaakt van machines die geluidshinder en mogelijk trillingen veroorzaken. De werkplaats wordt middels bouwlampen verlicht, wat tevens hinder kan geven. Uiteraard zullen wij de overlast tot een minimum beperken.

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen. Het telefoonnummer is 010 - 282 41 22. Voor eventuele klachten en opmerkingen kunt u contact opnemen met onze afdeling Publiekscontacten op telefoonnummer 030 23 56 266. U kunt ook een e-mail sturen naar publiekscontacten@prorail.nl.