Gemeente Binnenmaas

Feestelijkheden bij opening winkelcentrum Puttershoek

De opening van het vernieuwde winkelcentrum in Puttershoek gaat gepaard met een groot aantal feestelijkheden. Burgemeester Pijlman zal samen met oud-burgemeester Oversier de openingshandeling verrichten op vrijdag 13 april om 16.00 uur. Oud-burgemeester Oversier is in zijn periode intensief betrokken geweest bij de herinrichting van het winkelcentrum (KWIK Puttershoek, Kwaliteit In De Kern).

De officiële opening speelt zich af in het kunstwerk De huiskamer van Puttershoek, dat is gemaakt door Karin Daan en Baukje Trenning uit Amsterdam. Het heeft onder meer een buitenkamer, een podium en een centrale publieke gebruiksruimte met een bijzondere vloer. Het is ook een symbolisch vlot, een plek om te ankeren en een aanvliegend tapijt dat als het ware uit de steeg, uit het nieuwe cultureel centrum De Drie Lelies komt aangewaaid. Een plataan verankert het tapijt. Het kunstwerk meet 9 x 9 x9 x 6,6 meter en is maximaal 45 centimeter hoog. Bezoekers kunnen het moeiteloos betreden. Op de kop bevindt zich een omkrullende rand, die een royale bank oplevert. Hiermee wordt de verblijfsfunctie van het plein in hoge mate vergroot en de verbinding gelegd tussen het nieuwe cultureel centrum en het centrale plein, beide hart van het dorp.

Om het feest een vorstelijk cachet te geven, is Prinses Máxima uitgenodigd en is er aansluitend op de opening een prinsen- en prinsessenverkiezing.

Afsluiting centrum Puttershoek

Tijdens de feestelijkheden rondom de opening van het vernieuwde winkelcentrum op vrijdag 13 en zaterdag 14 april zijn de Pieter Repelaerstraat en het Máximaplein van vrijdag 13 april 14.00 uur tot en met zaterdag 14 april 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Een vriendelijk verzoek aan de bezoekers van het winkelcentrum: parkeer uw auto tijdens die tijdstippen op een andere plek.