Gemeente Soest

De Nationale Sportweek; sportieve activiteiten in de regio

Datum: 05/04/2007

De Nationale Sportweek staat weer voor de deur. Deze week staat helemaal in het teken van Sport!! De week zal in Soest op vrijdag 13 april van start gaan met de fitheidstest voor niet actieve mensen tussen de 55 en 65 jaar. Tijdens de sportweek wordt er in de regio tal van activiteiten georganiseerd. Iedereen kan zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportgebied in Nederland.

Iedereen kan tijdens de Nationale Sportweek meedoen aan proeflessen, clinics, sportdagen en heel veel andere activiteiten, uiteraard ook in Soest. Voor de jeugd worden er in deze week verscheidene sportactiviteiten georganiseerd door een aantal verenigingen.

Doel
De Nationale Sportweek vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Het doel is om heel Nederland in beweging te krijgen door te laten zien dat er voor iedereen en passende sport is. Want nog steeds krijgen veel te weinig Nederlanders voldoende beweging. Elke dag van de Nationale Sportweek staat in het teken van een bepaalde tak van sport. Zo is bijvoorbeeld zaterdag de Dag van de Balsport, zondag de Dag van de Fietssport etc.

Activiteiten in de gemeente Soest
In de gemeente Soest organiseert een aantal sportverenigingen en sportorganisaties activiteiten, zodat mensen kennis kunnen maken met bepaalde takken van sport. Onderstaand volgt een kort overzicht van de verschillende activiteiten. Voor meer inhoudelijke informatie over de activiteiten kunt u kijken op de website van de gemeente Soest (www.soest.nl), contact opnemen met de medewerkers van het breedtesportproject, (035) 6093540 of direct contact opnemen met de organisatie.

Fitheidstest voor niet actieve mensen tussen de 55 en 65 jaar Bent u tussen de 55 en 65 jaar, niet sportief actief, en bent u ook zo benieuwd hoe fit u bent? Geef u dan nu op voor de fitheidstest van de gemeente Soest. Vrijdag 13 april tussen 14.30 en 19.30 uur vindt de fitheidstest plaats in het gymnastieklokaal van het Orlandogebouw aan de Di Lassostraat. De kosten voor deelname aan de fitheidstest zijn 3,-. U kunt zich telefonisch aanmelden bij de sportcoördinator van het breedtesportproject, Madelon Nolsen, (035) 6093540.

Instuif 'Gewoon' sport, sport voor mensen met een lichamelijke beperking
De Landelijke Stichting 'Gewoon' Sport organiseert een aangepast sportproject voor mensen met een lichamelijke functiebeperking vanaf 16 jaar nu ook in Soest! Dit project vindt plaats op de vrijdagavond van 18.45 uur tot 20.45 uur in het Spleasure Centrum op de Dalweg in Soest. Er worden diverse sporten onder professionele begeleiding (waaronder een fysiotherapeut) aangeboden zoals badminton, tafeltennis, fysiofitness, boccia en bewegen op muziek. Voor meer informatie kijk op www.gewoonsport.nl, email: info@gewoonsport.nl of bel met Chris Schrijver: (035) 6037741 of (06) 23972928

Open clubavond bij Jeu de boulesvereniging de Gemshoorn Tijdens de Nationale Sportweek organiseert de Jeu de boulesvereniging een "open clubavond" op maandag 16 april vanaf 19.15 uur. Iedereen die mee wil doen kan die avond meespelen. De benodigde Jeu de Boules-ballen heeft de vereniging in voldoende mate in eigen bezit, zodat u deze niet persé hoeft mee te brengen. U bent van harte welkom op maandag 16 april op ons sportterrein aan de Henriëtte Blaeckweg.

Introductieles Nordic Walking
Om kennis te maken met deze snel groeiende buitensport wordt er een aantal introductielessen op zaterdag 21 april verzorgd. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats van het voormalig 'Zonnegloren'-terrein aan de Soesterbergsestraat 125a in Soest. De eerste les start om 13.30 uur, de tweede om 15.00 uur. Kosten 13 p.p. inclusief gebruik van de stokken. Aanmelden bij: info@nordicwalkingsoest.nl of bel (035) 6023754.

Instuif bij ClubExtra
Club Extra is een sportclub waar vooral het plezier in bewegen voorop staat. Er wordt uitgegaan van het beweegniveau van het individuele kind. Bij Club Extra is het doel dat kinderen met een motorische achterstand na verloop van tijd de aansluiting met de sportvereniging kunnen maken. Op maandag 16 april kunnen kinderen van 6 t/m 10 jaar een keertje meedoen met Club Extra in de gymzaal aan de Smitsweg. In verband met de groepsgrootte graag aanmelden bij de bewegingsconsulent van het breedtesportproject van de gemeente Soest, Marlon van Zal, (035)6093216, zalm@soest.nl.

FitStart van AV Pijnenburg
Op zaterdag 14 april 2007 start de FitStart training van de atletiekvereniging AV Pijnenburg. Dit is een loopprogramma voor mensen die kort of lang geleden weinig tot niets aan sport en bewegen hebben gedaan. Het trainingsprogramma omvat naast recreatieve looptraining ook oefeningen voor het versterken van de spieren en voor het verbeteren van de loop- en lichaamshouding. Natuurlijk is er ook aandacht voor schoeisel, kleding, voedsel, trainingsvormen en blessurepreventie. Kijk voor meer informatie op www.avpijnenburg.nl.

Fit4Lady Soest, fitness exclusief voor vrouwen
Tijdens de Nationale Sportweek 2007 kunt u van maandag 16 t/m vrijdag 20 april binnenlopen voor een vrijblijvende proefles. Beslist u lid te worden tijdens deze week, krijgt u een speciale korting. Onze openingstijden zijn van 8.30 -12.30 uur en van 16.30-20.30 uur. Adres: Soesterbergsestraat 37D, Centrum Soest - Zuid.

Spelparcours55+ bij Ontmoetingscentrum Klaarwater Alle 55 plussers zijn dinsdag 17 april tussen 14.00 en 16.00 van harte welkom om gratis deel te nemen aan een spelparcours in ontmoetingscentrum Klaarwater. Het spelparcours bestaat uit o.a. de volgende onderdelen; darts, sjoelen, koersbal, ringgooien, busgooien en kegelen.

Dansen bij Dansgroep Radost
Tijdens de Nationale Sportweek kunt u op maandag van 14.00 tot 15.00 uur en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur volksdansen in het Desmond Tutu Centrum (zaal Vogelvrienden). In de Drie Eiken aan het Dorpsplein18 kunt u op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur Country Line Dancen en op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur volksdansen. Deelname is gratis voor zowel mannen als vrouwen, leeftijd speelt geen rol.

Meer informatie?
Meer informatie van alle reeds aangemelde regionale activiteiten is te vinden op www.nationalesportweek.nl. Ook kunt u informatie krijgen via de medewerkers van het breedtesportproject van de gemeente Soest, telefoon (035) 6093540.