Ingezonden persbericht


Vrijdag 13 en 20 april in World's Untold Stories:

Baghdad Blogger

Iedere dag worden we geconfronteerd met gruwelijke beelden uit Irak. Terwijl de journalisten verslag doen en de politici praten zijn het de gewone Irakezen die proberen hun brood te verdienen, hun familie intact te houden en simpelweg te overleven, dag na dag. 'Baghdad Blogger' Salam Pax biedt twee weken achtereen op CNN een indringende en soms oneerbiedige blik op het dagelijks leven in Bagdad.

Deel 1 (dat op 13 april wordt uitgezonden) gaat onder andere over 'Hoe blijf je in leven in Irak' en 'Hoe kun je plezier hebben in Bagdad'. Deel 2 (dat op 20 april wordt uitgezonden) gaat in op 'De strijd voor vrouwenrechten' en de marginalisatie van vrouwen in een land dat voor 60% uit vrouwen bestaat. Sinds de oorlog hebben veel vrouwen het gevoel dat hun positie is verslechterd. "Miljoenen vrouwen zijn hun huis weer ingedreven. Er worden maatregelen afgekondigd die er eerst niet waren," zegt een inwoner van Bagdad. Pax bekijkt de buitengewone uitdagingen - en risico's - waarmee veel vrouwen in Irak worden geconfronteerd.

Het slot van de "Baghdad Blogger" laat de kijkers zien hoe Irakezen het toch kunnen 'maken' in een land met een economie die in stukken ligt.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

Baghdad Blogger Deel 1 wordt uitgezonden op:

Vrijdag 13 april maart om 20.00 uur

Zaterdag 14 april om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 15 april om 23.00 uur

Baghdad Blogger Deel 2 wordt uitgezonden op:

Vrijdag 20 april maart om 20.00 uur

Zaterdag 21 april om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 22 april om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht