Perdu

Vrijdag 13 april
Perdu, Kloveniersburgwal 86

LECTURES ON

Aanvang 20.30 uur

Entree: 6 euro, 5 euro met korting

Met medewerking van Tom Johnson en Joep Dorren.

In 1949 schreef John Cage zijn Lecture on Nothing. In deze lezing demonstreert Cage zekere ritmische procédés van zijn componeren. Bijzonder is dat hij dit niet doet door zijn technieken uit te leggen, maar door ze uit te componeren - waarbij hij als klankmateriaal woorden gebruikt in plaats van abstracte klanken.

Hiermee was een nieuw genre geboren, de gecomponeerde lezing: een gesproken tekst, die tegelijk kenmerken van een muzikale compositie heeft. Een bijzondere en volmaakte versmelting van vorm en inhoud. Enkele decennia later schreef de minimalist Tom Johnson ook enkele stukken waarin tekst, muziek en didaktiek een volkomen eenheid vormen, waaronder de Lecture With Repetition (1975) - een lezing over en met herhalingen, waar het publiek zelf ook invloed op heeft. Een onderhoudende en leerzame avond die over niets gaat maar waar u veel zult meemaken!

meer informatie: mail naar perdu@perdu.nl, of bel 020-4220542


----------

Ook: donderdagmorgen 12 april van 10 tot 11 uur op Radio PingPong: Dante Oei en Samuel Vriezen over hun CD met uitvoeringen van Tom Johnsons "Symmetries", te beluisteren in Amsterdam op de kabel (88.1 FM), en in de ether (106.8 FM)


----------------

Volgende week vrijdag, 20 april: Perdu op locatie in het Van Gogh Museum, met een avond over kunst, oorlog en ballingschap, en exilliteratuur. Met Al Galidi en Henkes & Bindervoet.

meer informatie: mail naar perdu@perdu.nl, of bel 020-4220542