Gemeente Lingewaard


De Nationale Sportweek 2007
alt tekst

De vierde Nationale Sportweek komt eraan. Van 13 tot en met 21 april vindt de Nationale Sportweek plaats. Ook Lingewaard staat dan in het teken van verschillende sportactiviteiten.

Sport is gezond en bevordert de integratie en sociale contacten. Toch zijn nog steeds niet genoeg Nederlanders voldoende actief bezig. Daarom is de Nationale Sportweek in het leven geroepen. Sportverenigingen, scholen en andere betrokkenen zetten zich allemaal in voor de Nationale Sportweek.

De basisscholen ontvangen in het kader van de Dag van school en sport lespakketten van de Nederlandse Hartstichting om het belang van een gezonde leefstijl op een ludieke manier onder de aandacht kan brengen. Bovendien heeft de breedtesport van Lingewaard de sportverenigingen opgeroepen om tijdens de sportweek (extra) sportieve activiteiten te ontplooien. Basketbalvereniging Batouwe, de Overbetuwse Hartrecreanten, Toer en wielerclub t Verzetje, BOD De Sprinters, Jeu de Boulesclub Huissen en Turnvereniging Horus hebben gehoor gegeven aan deze oproep en op de website www.lingewaard.nl (wonen&leven) is te lezen welke activiteiten zij organiseren.