Gemeente Heusden


Activiteiten tijdens de Nationale Sportweek 10 april 2007 Activiteiten tijdens de Nationale Sportweek

Van 13 april tot en met 21 april vindt de Nationale Sportweek plaats. Tijdens deze week zullen er in de gemeente Heusden diverse activiteiten op het gebied van sport georganiseerd worden. Bijvoorbeeld het Sportkompas op 14 april en het in gebruik nemen van de mindervalidelift in Zwembad Die Heygrave op 18 april. Wethouder Ben Groen zal bij beide activiteiten aanwezig zijn.

De dag van de balsport
Op 14 april, de dag van de balsport, wordt het Sportkompas georganiseerd. Wethouder Groen zal op deze dag om 10.00 uur de certficaten en presentjes uitdelen aan deelnemers van MHCD (Mixed Hockey Club Drunen).

Het Sportkompas is een sportstimuleringsproject waarbij basisschoolleerlingen door middel van activiteiten kennis kunnen maken met sportverenigingen in de gemeente. De gemeente organiseert dit al een paar jaar in samenwerking met de verenigingen om de sportdeelname en het plezier erin te vergroten. Alle basisscholieren kunnen zich voor een klein bedrag inschrijven voor verschillende activiteiten.

Daarnaast heeft de Stichting Sphinx, in samenwerking met MHCD, een Sportspektakel georganiseerd. Dit is een achtkamp voor kinderen van 8 tot 16 jaar, die in teamverband strijden voor de overwinning.

De dag van de watersport
Op 18 april aanstaande, tijdens de dag van de watersport, wordt in Zwembad Die Heygrave de mindervalidenlift in gebruik genomen. Van 15.00 uur tot 17.00 uur zal er een officiële bijeenkomst plaatssvinden. Wethouder Ben Groen zal de lift demonstereren.

De lift is aangeschaft door een gift van "De Stichting tot steun van ouderen in de gemeente 's-Hertogenbosch" op voorspraak van de Ouderenvereniging Vlijmen Dorp.

De dag van de spring- en swingsport
Op vrijdag 20 april de dag van de spring- en swingsport legt gym en turnclub Inion in sporthal de Kubus een tumblingbaan neer. Op dit lange springkussen wordt onder deskundige begeleiding van 900-15.30 uur voor de schooljeugd uit Heusden een leuk programma georganiseerd. Vanaf 15.30 uur tot 17.30 uur is iedereen welkom om hier aan deel te nemen. Ook is er voor iedereen van 17.30-18.00 uur is er een koprolwedstrijd.
Geplaatst op: 10 april 2007