Gemeente Maastricht

Stadsdeelbezoek College centrum Maastricht in de vorm van conferentie

Onder de vlag 'buurtgericht werken' wordt de permanente dialoog tussen het bestuur en de bewoners van Maastricht georganiseerd. Het Bureau Buurtgericht Werken van de Gemeente Maastricht onderhoudt de contacten met de buurtplatforms, buurtkaders en wijkteams. En zorgt dat de zaken die bewoners en andere gebruikers van de stad aan de orde stellen onder de aandacht van het bestuur worden gebracht.

In 2005 is binnen het kader van buurtgericht werken ingesteld dat het college van B&W jaarlijks alle stadsdelen een keer georganiseerd bezoekt. Tijdens die stadsdeelbezoeken worden kwesties die spelen in de wijken onder de aandacht van het bestuur gebracht en worden lijsten met actiepunten opgesteld.

Dit jaar bezoekt het college weer de stadsdelen. Beginnend met het centrum van de stad. Op vrijdag 13 april a.s. is het zover. En dit keer wordt het collegebezoek aan het centrum van de stad vanuit gedeelde verantwoordelijkheid mede georganiseerd door de buurtplatforms.

In overleg met de buurtplatforms is ervoor gekozen dat het stadsdeelbezoek zich concentreert op de potentie van het Maastrichtse centrum en de samenhang tussen de verschillende beleidsonderdelen, zoals het toerismebeleid, de bereikbaarheid, wonen in het centrum etc...

Het eerste deel van de middag, van 13.30 u tot 15.00 u, is geheel in handen van de buurtplatforms. Zij ontvangen het college in de verschillende buurten die het centrum telt (zoals het Kommelkwartier, het Jekerkwartier etc.).

Om 15.00 u wordt er verzameld in het Stadhuis waar vijf groepen zullen discussiëren over de kwesties die de buurtplatforms hebben aangedragen. Met de bedoeling om aan het einde van de middag te komen tot een nieuwe actiepuntenlijst en zo mogelijk een plan van aanpak en tijdpad. Die groepen bestaan uit o.a. collegeleden, bewoners en andere betrokkenen zoals ondernemers uit het centrum, horecaondernemers, de woningbouwverenigingen die opereren in het centrum.

Uiteraard wordt er na het bezoek verslag uitgebracht van de bevindingen en de afspraken die gemaakt zijn.