Gemeente Delft

Delft bruist van sportactiviteiten tijdens Sportweek

Dick Rensen, wethouder sport, geeft op vrijdag 13 april om 16.30 uur in de aula van het Grotius College aan de Juniusstraat het startschot van de Sportweek Delft. Daarna worden driehonderd kampioenen gehuldigd en ontvangen de basisscholen de Ark en de Simon Carmiggelt de lesmethode 'Lekker fit'. Van 13 tot en met 21 april bruist Delft van de sportactiviteiten tijdens de Sportweek. Delftenaren kunnen aan bijna honderd activiteiten deelnemen. De Delftse variant van de nationale sportweek kende nog niet eerder zoveel kennismakingsactiviteiten.

De sporters die gehuldigd worden, zijn in de periode van oktober 2006 tot en met maart 2007 op regionaal of landelijk niveau kampioen geworden. De huldiging is een initiatief van de Sportraad Delft en de gemeente.

In de lesmethode 'Lekker fit' die de twee basisscholen ontvangen, staat meer bewegen, gezond eten en een gezonde levensstijl centraal.

De eerste activiteit van de Sportweek Delft is een gezondheidsmarkt op het Bastiaansplein op 14 april. Op 21 april is de afsluitende activiteit. Bij voetbalvereniging Delfia aan de Mozartlaan is dan een voetbalmarkt. Op die dag bestaat Delfia precies honderd jaar.

Meer informatie over de sportweek en alle activiteiten zijn te vinden op de website www.sportweekdelft.nl.

Noot voor de redactie (