Gemeente Heerlen

Vervoersknooppunt Maankwartier
Tunnel Looierstraat vanaf 13 april afgesloten

Vanaf 13 april tot half augustus is de tunnel in de Looierstraat afgesloten voor autoverkeer. Hulpdiensten en bussen kunnen de tunnel wel gebruiken. Omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven. De fiets- en voetgangerstunnel in de Looierstraat blijft open. De tijdelijke afsluiting is nodig om een modern vervoersknooppunt en een betere verbinding tussen het centrum en de buurten ten noorden van het station te realiseren.

Overige werkzaamheden
Omdat de werkzaamheden goed opschieten wordt eerder dan verwacht gewerkt aan het kruispunt Kloosterweg/CBS-weg (nabij het belastingkantoor). Vanaf vrijdag 13 april is het niet meer mogelijk om met motorvoertuigen vanaf de Kloosterweg de CBS-weg in te slaan en omgekeerd. De Kloosterweg blijft als doorgaande route open. Deze wijziging blijft tot half oktober van kracht.

Busreizigers
De busbaan richting de Sittarderweg kan tijdens de werkzaamheden aan de kruising CBS-weg Kloosterweg vrijwel niet worden gebruikt. De lijndiensten 3, 8 en 33 worden dan omgeleid via de Wickraderweg en de Kloosterweg. De bushaltes aan de Sittarderweg vervallen dan. Zodra de werkzaamheden al dan niet tijdelijk gebruik van de busbaan toelaten, hervatten de bussen de normale route. Omwonenden worden hier tijdig over geïnformeerd.

Omdat afslaan van de Kloosterweg naar de CBS-weg, direct achter het CBS gebouw, niet mogelijk is rijdt lijndienst 1 door tot de volgende afslag (CBS-weg) om zo via de Zeswegenlaan de normale route te vervolgen. De bushaltes aan de CBS-weg komen hierdoor tijdelijk te vervallen, u wordt geadviseerd om bij het station uit en op te stappen.

(Brom)fietsers en voetgangers
Het gebied blijft bereikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers. Tijdelijk kunnen fiets- en voetpaden afgesloten zijn. Met borden worden alternatieve routes en oversteekmogelijkheden aangegeven.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.maankwartier.info, bij het Gemeentelijk Informatiecentrum en het busloket van Veolia.

HEERLEN, 11 april 2007
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --