Gemeente Albrandswaard


Wethouder Backbier opent soos Dynamo in Portland

Gezelligheid voor mensen met verstandelijke beperking


Albrandswaard - Op verzoek van Ria de Groot van de Stichting Dynamo, opent wethouder Jan Backbier vrijdag 13 april om 19.30 uur de nieuwe activiteit van deze club. De wethouder verricht de feestelijke opening samen met een aantal bezoekers aan de Beurs 33 in Portland / Rhoon.

Met het openen van deze soos voor jong volwassenen en volwassen mensen met een verstandelijke beperking in Portland, wordt alweer een nieuwe activiteit toegevoegd aan het toch al respectabele lijstje van Stichting Dynamo. Ria de Groot van Dynamo zet zich, samen met een aantal vrijwilligers, in voor die mensen die in het reguliere ontspanningscircuit buiten de boot vallen.

Zo zwemt wekelijks een club mensen van meer dan 80 mensen in het binnenbad van Albrandswaard, is er elke woensdagmiddag een club in Bassline en op 16 juni a.s. is de jaarlijks terugkerende festiviteit in de Sporthal van Rhoon, waar men zich heerlijk kan vermaken met spel en dans. Aan het eind van de schoolvakantie organiseert Dynamo een activiteit die bestemd is voor iedereen, jong en oud, gehandicapt of niet.

Jan Backbier:
Ik vind het geweldig wat de Stichting Dynamo doet voor onze medemens, met of zonder beperking. Door deze nieuwe soos in Portland is er weer een gelegenheid geschapen voor de mensen die in het woonproject Witburgh wonen, maar ook hebben zich al mensen uit de wijk Portland en zelfs Carnisselande aangemeld. Toen ik gevraagd werd de soos feestelijk te openen, heb ik dan ook volmondig JA gezegd en ik vind het helemaal leuk dat ik dit samen met de toekomstige gebruikers mag doen.