Huisartsen brengen Nederland in beweging

12.04.2007 / 16:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nisb

Nisb

Vrijdag 13 april lanceren LHV, NHG, Pfizer, VSG, NOCNSF, NISB, KNGF, LVG en NVDA het partnership Huisartsenzorg in beweging. Hiermee willen zij professionals in de huisartszorg gaan ondersteunen bij het in beweging krijgen van de Nederlandse bevolking. Het partnership wordt gesteund door het ministerie van VWS. De presentatie wordt gehouden door Steven van Eijck (Voorzitter Landelijke Huisartsen Vereniging) en vindt plaats om 13.00 uur in Ahoy waar de door de LHV georganiseerde huisartsbeurs plaatsvindt.

De partners zijn van mening dat de huisarts een centrale rol heeft in het bevorderen van gezonde leefstijl en bewegen voor de patiënt. Gezamenlijk zijn de partners vanuit hun expertise en doelstellingen van grote waarde voor het ondersteunen van de huisarts, zijn praktijk en de zorgketen rondom zijn praktijk.

De acties zijn vooral gericht op het in beweging krijgen van specifieke patiëntengroepen om het beloop van ziektes gunstig te beïnvloeden, bijvoorbeeld.
Diabetes: regelmatig bewegen kan de bloedglucose en bloeddruk doen dalen, helpen om gewicht te verliezen, de kans op hartaandoeningen te verminderen, het vetgehalte in het bloed gunstig beïnvloeden en de conditie verbeteren.
Obesitas: bewegen kan helpen gewicht te verliezen, het vetgehalte in het bloed gunstig beïnvloeden en de conditie verbeteren.
11)Hart en Vaatziekten: bewegen werkt preventief en helpt het vertrouwen in eigen mogelijkheden te herwinnen.

De concrete ondersteuning van de huisarts bestaat uit:
Bevorderen van deskundigheid en vaardigheden m.b.t. leefstijl en bewegingsadvies via geaccrediteerde nascholingen, symposia, workshops;
Ontsluiten van het netwerk van het zorg-, sport- en beweegaanbod (keten) rondom de huisartspraktijk;
Lanceren van een internetplatform (www.aktiefadvies.nl) dat dient als centrale plaats voor advies, informatie en interactie.

Vanaf vrijdagmiddag 13 april is www.aktiefadvies.nl in de lucht!


Noot voor de redactie,