Politie Hollands Midden

Datum: 13 april 2007

Katwijk Alcoholcontrole Politieteam Katwijk heeft in de avond van donderdag 12 en de nacht van vrijdag 13 april een alcoholcontrole gehouden. Op de Zeeweg werden tussen 22.30 en 01.00 uur 470 blaastesten afgenomen. Daarbij werden zeven personen aangehouden die voor nader onderzoek naar het bureau zijn overgebracht. Zes personen kregen een proces-verbaal in verband met het gebruik van teveel alcohol. Daarna werd tussen 01.00 en 04.00 uur op de Rijnsburgerweg en rijders in Katwijk, Rijnburg en Valkenburg gecontroleerd. Hierbij ondergingen 50 bestuurders een blaastest. Drie bestuurders werden aangehouden voor nader onderzoek. Twee kregen er een proces-verbaal en van de derde werd het bromfietscertificaat ingevorderd omdat de bestuurster als beginnend bestuurder teveel had gedronken.

Leiden Aanhoudingen na burenruzie De politie heeft donderdagavond, 12 april, opgetreden na een burenruzie in de Zeeheldenbuurt. Drie vrouwen van 45 (2) en 37 jaar werden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15 jarige buurtgenote. Bij het ter plaatse komen bleek de ruzie zo'n zestig mensen te hebben aangetrokken. In de straat heerste op dat moment een grimmige en gespannen sfeer. Korte tijd later keer de rust weer terug. Volgens de verdachten werden ze juist aangevallen door het meisje en zussen van haar. De buren zouden al langer een conflict met elkaar hebben. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na ruzie De politie heeft donderdagavond, 12 april, twee mannen van 40 en 33 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat ze een handgemeen met elkaar hadden gekregen in een woning aan de Kalkhovenweg. De 33 jarige bewoner van de woning was zijn woning uitgerend en heeft een automobiliste gevraagd de politie te bellen. Beide mannen, bekenden van elkaar, deden aangifte. Eerder die avond zouden ze al ruzie met elkaar hebben gehad.

Gouda Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft donderdagavond, 12 april, zes personen van tussen 22 en 32 jaar uit Gouda en Moordrecht aangehouden. Een van hen, een 22 jarige Moordrechtenaar, zou op de Nieuwe Haven met een fietsspin door een geopend raam van een auto naar drie inzittenden hebben geslagen. Volgens een getuige werd hierna de Moordrechtenaar door de drie personen mishandeld. De getuige seinde de politie in. Een medewerkster van een nabij gelegen zaak probeerde de groep uitelkaar te halen en liep daarbij een klap op. De politie heeft de vier aangehouden. De twee andere aangehouden personen hadden zich, toen de politie al ter plaatse was, bij de groep gevoegd. Zij waren al uit de auto gestapt nog voor de ruzie ontstond. Na hun verklaring zijn ze heengezonden. De andere vier zijn in verzekeringgesteld voor verder verhoor.

Gouda Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft donderdagmiddag, 12 april, vier jongeren uit Gouda van 16, 18 (2) en 20 jaar aangehouden na een vechtpartij op het Raam. Voor de vechtpartij zou een scheldpartij hebben plaatsgevonden. Vervolgens zou er met stenen zijn gegooid en zou de één door de ander zijn geschopt. Volgens weer een andere verdachte werd er met een auto op hem ingereden. Een 18 jarige verdachte zou met een mes hebben gezwaaid. De politie heeft het mes en een honkbalknuppel in beslaggenomen. De twee 18 jarigen zijn in verzekeringgesteld en worden vrijdag 13 april voorgeleid bij justitie. De twee andere verdachten zijn na verhoor heengezonden.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --