Gemeente Boarnsterhim


Onderzoek naar woonwensen van start

Vanaf vandaag ontvangen ruim 73.000 huishoudens in Fryslân een vragenlijst in de bus in het kader van het grootschalige woonwensenonderzoek dat de provincie Fryslân, in samenwerking met Friese gemeenten en woningbouwverenigingen uitvoert. De aangeschreven huishoudens krijgen tot 1 mei aanstaande de tijd om hun antwoorden in te zenden.
"Ik hoop dat iedereen die een vragenlijst ontvangt, even wat tijd kan vinden om hem in te vullen. Het levert ons als provincie, maar zeker ook de gemeenten en corporaties zeer bruikbare informatie op," aldus gedeputeerde Anita Andriesen. "Hoe groter de deelname, hoe betrouwbaarder de uitkomsten zijn en hoe beter wij als partijen rekening kunnen houden met wat er in een dorp of buurt speelt op de woningmarkt. Dan kunnen we de goede dingen oppakken."

"Vier jaar geleden liet het vorige woningbehoefteonderzoek bijvoorbeeld zien dat er groeiende vraag naar huurwoningen was. Met name (half)vrijstaande huurwoning en huurappartementen met lift. Die vraag is er wellicht nog steeds, maar ik heb ook geconstateerd dat er de afgelopen jaren al een verschuiving in de bouwprogramma's is gerealiseerd. Er wordt steeds meer in de huursector gebouwd. Dat is mede ingegeven door de uitkomsten van het woningbehoefteonderzoek dat we in 2003 hebben uitgevoerd."