Gemeente Gorssel

Start campagne Duurzaam Lochem succesvol verlopen

De gemeente Lochem gaat actief werken aan duurzame ontwikkeling. Op 4 april 2007 gaven voormalig minister van VROM dr. Pieter Winsemius en Gedeputeerde voor Gelderland drs. René van Diessen het startschot voor deze campagne. Burgemeester Frans Spekreijse en secretaris Hanneke ten Brinke ondertekende de verklaring van deelname aan het programma Duurzaam Inkopen van SenterNovem.

Dit alles gebeurde tijdens een goed bezocht symposium over Duurzaam Inkopen in de Gudula Kerk in Lochem. Er waren stands, muziek en aan het einde van de bijeenkomst in de kerk werd buiten een groot doek aan de kerktoren onthuld.

Als afsluiting van het symposium werden in De Hooiplukker onder leiding van wethouder Thijs de la Court vier workshops gehouden, elk met een eigen thema. De workshops werden voorgezeten door een lokale politicus en ingeleid door een specialist op het betreffende vakgebied. De thema's van de workshops waren duurzaam groenbeheer, duurzaam bouwen, het toepassen van sociale criteria bij aanbestedingen en inkopen aan de hand van total cost of ownership (meewegen van de integrale kosten van een product bij de aankoopbeslissing).

De gemeente Lochem heeft zich als eerste gemeente van Nederland als partner aangesloten bij de landelijke campagne HIER om daarbij actief te werken aan duurzame ontwikkeling.

Tijdens de startbijeenkomst heeft u kunnen deelnemen aan diverse workshops. We hebben veel verzoeken ontvangen om de presentaties van de workshops te publiceren.

Workshop 1 Duurzaam groen
De duurzame visie op het gebruik van biologisch groen. » Inleiding Duurzaam Groen

Workshop 2 Duurzaam bouwen
Bouwen of verbouwen met duurzame produkten. » Inleiding Duurzaam Bouwen

Workshop 3 Sociale criteria bij aanbestedingen
Hoe zorg ik voor werk voor bijvoorbeeld werkzoekenden en mensen uit de sociale werkvoorziening. » Inleiding Sociale criteria bij aanbestedingen

Workshop 4 Inkopen aan de hand van total cost of ownership Hoe weeg ik de integrale kosten van en product gedurende de levenscyclus mee bij de aankoopbeslissing. » Presentatie Total cost of ownership

» lees meer over het onderwerp "Gemeente Lochem gaat voor duurzaam"