Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Vleugels L, M en N van cellencomplex Schiphol Oost in gebruik

11 april 2007

De vleugels L, M en N van het Detentiecentrum Oude Meer (Schiphol Oost) mag weer in gebruik worden genomen. Het college van B&W van de gemeente Haarlemmermeer heeft hierover gisteren besloten. De Rijksgebouwendienst (Rgd) heeft in opdracht van het ministerie van Justitie een "natte" sprinkler laten installeren. Burgemeester Netelenbos is te spreken over het werk dat door de betrokken partijen is geleverd om de ingebruikname mogelijk te maken: "Het is voor Haarlemmermeer altijd van belang geweest er zeker van te zijn dat de veiligheid van gedetineerden en bewakingspersoneel gegarandeerd is. Dat geldt nu ook weer voor de vleugels L, M en N die weer in gebruik kunnen worden genomen."

Gecertificeerd en gecontroleerd
De volledige sprinkler installatie is gecertificeerd en is gecontroleerd door hetzelfde externe bureau dat de vleugels A t/m H had gecontroleerd. Ook in de vleugels A t/m H is een natte sprinkler aangelegd door de Rgd. Deze vleugels zijn al weer enige maanden in gebruik bij het ministerie van Justitie.

Zelfstandig bluswaterdepot
De sprinkler installatie voor A t/m H is aangesloten op de bluswatervoorziening van het naastgelegen bedrijf Fokker Business Park. Voor de vleugels L, M en N was dit helaas niet mogelijk. Daarom is er een zelfstandig bluswaterdepot met bijbehorende pompen gerealiseerd, waardoor de realisatie langer heeft geduurd dan oorspronkelijke gepland was.