Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 april 2007

Winkeldief aangehouden

Almelo

De politie heeft op donderdag 12 april omstreeks 20.30 uur een 32-jarige Almeloër aangehouden wegens diefstal uit een winkelpand aan de Woonboulevard in Almelo. De politie nam de 32-jarige, die veelpleger is, over van een burger die hem had betrapt op de diefstal. Agenten brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek opgesloten. (07-047572)

Bedreiging

Almelo

De politie heeft op donderdag 12 april omstreeks 23.00 uur een 34-jarige Almeloër aangehouden wegens bedreiging en openbare dronkenschap. De man had kort daarvoor een personeelslid van een horecagelegenheid aan het Centrumplein in Almelo bedreigd. Agenten zagen dat de man onder invloed van alcohol was en namen hem mee naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek opgesloten. (07-047626)

Aanrijding letsel

Enschede

Op de kruising Broekheurne Ring en Het Oosterveld in Enschede heeft donderdag 12 april omstreeks 19.00 uur een aanrijding met letsel plaatsgevonden tussen een 21-jarige automobilist uit Enschede en een 76-jarige bestuurder van een scootmobiel. De 21-jarige Enschedeër kwam uit de richting van Het Oosterveld en wilde de Broekheurner Ring oprijden. Toen hij afsloeg zag hij hierbij de 76-jarige, die op de Broekheurne Ring reed, over het hoofd. De bestuurder van de scootmobiel kwam hierbij ten val en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden. (07-047526)

Voetganger gewond na aanrijding

Enschede

Op de kruising Lasondersingel met de Deurningerstraat in Enschede heeft donderdag 12 april omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 51-jarige automobilist uit Enschede en een 24-jarige voetgangster uit Enschede. De 51-jarige automobilist reed op de Deurningerstraat en wilde linksaf de Lasondersingel oprijden toen plotseling van links een voetgangster overstak. Er ontstond een aanrijding waarbij de Enschedese met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd werd. (07-047471)

Aanrijding bromfietser met auto

Enschede

Op de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede heeft op donderdag 12 april omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 17-jarige bromfietser uit Enschede en een 43-jarige automobilist uit Enschede. De 43-jarige Enschedeër reed op de Zuid Esmarkerrondweg toen hij stopte voor overstekende fietsers. De 17-jarige die achter de automobilist reed, kon niet op tijd remmen en botste tegen de auto. De bromfietser kwam hierbij ten val en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd worden. (07-047447)

Poging diefstal

Enschede

De politie heeft op donderdag 12 april omstreeks 23.30 uur een 25-jarige man uit Enschede aangehouden wegens poging tot diefstal aan de Langestraat in Enschede. Surveillerende agenten zagen dat de 25-jarige iets uit een fietstas wilde pakken van een fiets die aan de Langestraat gestald stond. Toen de dief door had dat agenten hem in de gaten hadden, schrok hij en wilde het voorwerp weer terugleggen. De Enschedeër die veelpleger is, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is hij voor nader onderzoek opgesloten. (07-047634)

Aangehouden na opgeven van valse naam

Enschede

De politie controleerde op donderdag 12 april om 20.25 uur een fietser op de Kalanderstraat in Enschede. De fietser, een 35-jarige Enschedeër, reed in het voetgangersgebied en kreeg hiervoor een bekeuring. De verdachte gaf zijn personalia, maar kon geen identiteitsbewijs overleggen. Uit de politie-informatie bleek dat de verdachte een valse naam had opgegeven, waarop de agenten hem aanhielden. De 35-jarige verzette zich hierbij en werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het bureau. Na verhoor kon hij, met een bekeuring voor het fietsen in voetgangersgebied (30 euro) en een bekeuring voor het opgeven van een valse naam (190 euro), het bureau weer verlaten. (07-047574)

Aanrijding met letsel

Markelo

Op de kruising Stationsweg/Ensinkgoorsdijk in Markelo vond op donderdag 12 april omstreeks 16.45 uur een aanrijding plaats. Een 53-jarige automobilist uit Markelo reed over de Stationsweg en wilde op genoemde kruising links af slaan, de Ensinkgoorsdijk op. De 53-jarige verleende daarbij geen voorrang aan de hem op de Stationsweg uit tegenovergestelde richting tegemoetkomende auto, bestuurd door een 29-jarige Markeloër. De 29-jarige raakte bij de aanrijding die volgde, gewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide bij de aanrijding betrokken auto's waren totaal vernield, waarop de kentekenbewijzen deel 1 werden ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-047460)

Automobilist onder invloed

Goor

De politie controleerde op vrijdag 13 april om 01.15 uur op de Haaksbergerweg in Goor een 41-jarige Goorse automobilist. Er werd alcoholgebruik bij de man geconstateerd, waarop de agenten hem aanhielden voor een nader onderzoek. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,65 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. Daarnaast bleek dat de 41-jarige nog een tweetal vonnissen had openstaan van in totaal 168 euro. Nadat de verdachte deze had betaald, kon hij het bureau weer verlaten. (07-047642)

Dronken automobilist rijdt de sloot in

Markelo

Op vrijdag 13 april werd om 00.30 uur een eenzijdig ongeval gemeld. Op de Oude Rijssenseweg zou een auto in de sloot liggen. Ter plaatse troffen de agenten inderdaad een auto in de sloot aan. De bestuurder, een 60-jarige Markeloër, stond ernaast en bleek ongedeerd. De agenten constateerden wel alcoholgebruik bij de man en hielden hem daarop aan. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,69 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-047639)

Verkeerscontrole

Hengelo

De politie hield op donderdag 12 april toezicht op de verkeersveiligheid op meerdere locaties in Hengelo. Deze locaties waren Deurningerstraat, Wegtersweg, en Enschedesestraat. Voor de volgende overtredingen werd bekeurd: 23x niet dragen autogordel
1x onverzekerd rijden
1x zonder rijbewijs rijden
1x niet handsfree telefoneren 1x rijden onder invloed (0,95 promille voor een 48-jarige Hengelose automobilist)

Het viel de politie op dat zich veel automobilisten en inzittenden hielden aan de gordelplicht en het bij zich hebben van de autopapieren. Bij een snelheidscontrole aan de Wegtersweg werden 100 voertuigen gecontroleerd en geen snelheidsovertredingen geconstateerd. (07-047498/047566)

Nancy Hanterink en Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --