Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amanda - Gouden Kooi - levert bontjassen in

Bont voor Dieren organiseert ontwerpwedstrijd voor nieuwe, diervriendelijke jas

Amsterdam, 13 april 2007 - Amanda uit de Gouden Kooi heeft haar bontjasjes overhandigd aan Bont voor Dieren. De stichting werd de afgelopen weken overstelpt met klachten over de bontjasjes die Amanda veelvuldig in het programma droeg. Bont voor Dieren ging gisteravond daarom zélf de Gouden Kooi in met als doel: voorlichting geven over het dierenleed achter bont. De beelden van en verhalen over de bontindustrie maakten indruk op alle bewoners. Resultaat: Amanda maakte een statement tegen bont en deed afstand van haar jasjes. Als blijk van waardering organiseert Bont voor Dieren nu een ontwerpwedstrijd om Amanda aan een nieuwe jas te helpen zónder dierenleed. De stichting roept iedereen op om een ontwerp in te leveren.

Amanda droeg in het programma een jasje van nertsenbont en een van vossenbont. Ze verklaarde zich niet echt gerealiseerd te hebben welk dierenleed ze met haar jasjes heeft veroorzaakt. Ook had ze er niet bij stilgestaan dat er een directe relatie is tussen het kopen van bont en het opsluiten en doden van dieren. Maar voortaan is haar boodschap: 'If the people stop buying, the animals stop dying.' Bont voor Dieren zal haar jassen gaan gebruiken voor voorlichting en educatie.

In Nederland worden ieder jaar 3,7 miljoen nertsen vergast en gevild voor hun vacht. Later dit jaar wordt een wetsvoorstel in de Tweede Kamer behandeld dat een einde moet maken aan de nertsenfokkerij in Nederland. De vossenfokkerij is reeds in de jaren '90 verboden na intensieve campagnes van Bont voor Dieren.

De discussie over bont in de Gouden Kooi is te zien op www.tien.tv/degoudenkooi Meer informatie over de ontwerpwedstrijd is aan te vragen bij Bont voor Dieren: www.bontvoordieren.nl

----------



Ingezonden persbericht