Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Drugs in woning aangetroffen                    |
De politie heeft donderdagmiddag (12/04) in een woning aan De Moesmate een hoeveelheid drugs aangetroffen en een 42-jarige verdachte uit Zutphen aangehouden.

De politie trof rond 12.15 uur op twee plaatsen in een slaapkamer cocaïne en amfetamine aan. De politie nam alle drugs en gebruikersgereedschap in beslag. Ook de auto van de verdachte werd doorzocht. De politie hield bovendien de verdachte aan en bracht hem voor verhoor naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

|     |Zutphen - aantreffen verboden wapens                      |
Naar aanleiding van het vermoeden dat een bewoner aan de Beethovenstraat in het bezit zou zijn van een vuurwapen heeft de politie donderdag (12/04) een onderzoek ingesteld.

Met twee explosievenhonden, één van de Douane en één van het Korps Landelijke Politiediensten heeft de politie donderdag een onderzoek ingesteld. Niet alleen in de woning, maar ook in de kelderbox en een auto werd naar verboden wapens gekeken.Er werden een gasrevolver met gaspatronen en een busje traangas aangetroffen. De 45-jarige bewoner en een 28-jarige huisgenoot werden voor verhoor aangehouden. De eerste bleek de eigenaar van het gasrevolver te zijn, de andere van het busje traangas. De 45-jarige is na verhoor heengezonden, zijn huisgenoot bleek nog een aanzienlijk bedrag aan boetes te moeten betalen of hiervoor een aantal dagen te moeten brommen. Voorlopig zit hij vast.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --