Ingezonden persbericht


Persbericht

Vrijdag 13 april 2007

Ministerie van LNV brengt boekje 'Reconstructie in beeld: feiten, cijfers en voorbeelden' uit.

Deze uitgave van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft als doel om betrokkenen bij de totstandkoming en uitvoering van de reconstructie niet uitputtend maar in kort bestek te informeren. Het boekje is klein en bondig van formaat. Vragen als wat was de aanleiding voor de reconstructie, hoe is het beleid tot stand gekomen en welke ontwikkelingen hebben zich voorgedaan, worden in het boekje beantwoordt.

Naast uitleg over geschiedenis en achtergronden van het reconstructiebeleid zijn er feiten en cijfers opgenomen van een select aantal belangrijke reconstructiethema's zoals landbouw en natuur. Daarvoor is gebruik gemaakt van bestaande gegevens/bronnen. In het boekje wordt ook de uitvoering van het beleid geïllustreerd door middel van beelden en informatie van een aantal projecten uit de praktijk. Tenslotte zijn als bijlage achtergrondgegevens opgenomen.

LNV minister Gerda Verburg ontving gisteren het boekje uit handen van Rob van Brouwershaven Directeur Directie Regionale Zaken van LNV.

'Reconstructie in beeld: feiten, cijfers en voorbeelden' is te downloaden van de website www.dereconstructie.nl en op te vragen via persbureau@dereconstructie.nl. Voor vragen over het boekje kunt u contact opnemen met Marjet Heins van het ministerie van LNV 070-3784791. Voor meer informatie over de reconstructie kunt u terecht bij het Reconstructie Persbureau 06- 21117015.

De Reconstructie, Veranderd Land, is de naam van een landelijke campagne van de provincies Overijssel, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en de deelnemende waterschappen in deze provincies. De vijf provincies willen laten zien op welke wijze er in het landelijk gebied wordt geïnvesteerd als antwoord op de uitdagingen die er lagen na de varkenspest van 1997.

---- --