KNHS


CH Mierlo gaat zeker door
13 april 2007
Brand CH Mierlo

Donderdagmiddag 12 april is door nog onbekende oorzaak de materiaalloods van het Concours Hippique Mierlo aan de Sint Catharinaweg in Mierlo in vlammen opgegaan. In de loods waren alle attributen opgeslagen van het CH Mierlo, dat over 3 weken in Mierlo plaatsvindt.

Het exacte schadebedrag is nog niet bekend, maar loopt volgens de organisatie in de tienduizenden euros. Hoewel bestuur en vrijwilligers zeer zijn aangeslagen, zal de 36e editie van het CH Mierlo en het NK Springen hoe dan ook plaatsvinden. Om dit zware materieel verlies te boven te komen, hoopt de organisatie een beroep te kunnen doen op gemeente, bedrijfsleven en andere hippische organisaties.

Door de brand in de loods zijn nagenoeg alle materialen die voor de organisatie van een concours hippique nodig zijn, verloren gegaan. Daaronder hindernissen, vlaggenmasten, dranghekken en water- en elektravoorzieningen. Ondanks deze zware tegenslag zullen bestuur en vrijwilligers alles in het werk stellen om van 3 t/m 6 mei het 36e CH Mierlo te laten plaatsvinden.