Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W Hoogeveen

10 april 2007

10 april 2007

Inhoud

* Samenvatting persuurtje

* Besluiten

1. Samenvatting persuurtje

Jaarverslag 2006: Het gaat goed, het kan beter

Die boodschap verkondigde Wietze van der Zwaag gisteren voor de pers naar aanleiding van het jaarverslag 2006. Hij toonde zich vooral tevreden over het aantrekken van de economie. Minder blij was hij met de achterblijvende investeringen. In 2006 haalden we 60% van onze geplande investeringen. Dat moet 75-80% worden, volgens het college. Financieel valt er door de raad vooral nog te discussiëren over de 22 miljoen die in het laatje ligt door de verkoop van Rendo. Voorzichtig mee omgaan, is het advies van de wethouder van Financiën, onder andere omdat het Rendo-dividend vanaf nu een stuk lager is.

Torentje totaal met Burgerjaarverslag

De publieksversie van het jaarverslag 2006, Torentje totaal nr. 3, komt woensdag 11 april uit. Daarin is ook het Burgerjaarverslag 2006 van burgemeester Urlings opgenomen. Hij doet de gemeente daarin één aanbeveling: 'pak eerst de telefoon in plaats van een zware bezwaarschriftenprocedure te starten'. Volgens Urlings kan de gemeente anders omgaan met bezwaren van bewoners. Door een informele oplossing te zoeken, is een hoop tijd en energie te besparen, voor de bezwaarmaker en de gemeente.

Zie verder www.hoogeveen.nl/jaarverslag.

2. Besluiten

1.
Herziening bestemmingsplan De Weide I


* Instemmen met het voorontwerpbestemmingsplan De Weide I;
* Instemmen met het opstarten van de inspraakprocedure conform de inspraakverorde ning en het voorontwerpbestemmingsplan in het kader van artikel 10 Bro-overleg aan de betreffende instanties voor te leggen.

2.
Besluit op verzoek om vergoeding van schade ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO)
* Overeenkomstig het advies van september 2006 van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), besluiten aan verzoeker een schadevergoeding ex artikel 49 WRO toe te kennen en dit bedrag te vermeerdere met de wettelijke rente vanaf de ontvangst van de verzoeken tot de uitbetaling van de schadevergoedingen;
* Verzoeker op de hoogte brengen door middel van bijgevoegde conceptbrief.

3.
Koninginnedag 2007, Hoofdstraat Noord

Op Koninginnedag 2007 versterkte muziek toestaan tot 00.30 uur met uitloop tot 01.00 uur op Hoofdstraat Noord.

4.
Inventarisatie Sanering Verkeerslawaai

Instemmen met bijgaande inventarisatielijst van woningen en deze aan te melden bij het Ministerie van VROM.

5.
Gewone- en glasschade over 2006

N.a.v. het gerapporteerde wordt voorgesteld om kennis te nemen van de overzichtenruit- en vandalismeschade bij onderwijs- en sportgebouwen (bij de laatste alleen ruitschade) over het jaar 2006.

6.
Tijdelijk verhuren van twee woningen

Overgaan tot het tijdelijk huren van twee woningen, op basis van artikel 15 van de Leegstandswet.

7.
Beschikbaar stellen filmkaartjes voor bijwonen film An Inconvienient Truth

Een bedrag van ¤ 5.390,50 inclusief BTW ter beschikking stellen voor de filmvoorstellingen.

8.
WenD Vervanging bovengrondse afvalverzamelcontainers in het openbaar gebied door ondergrondse verzamelcontainers en beëindiging GFTinzameling bij hoogbouwlocaties
* Instemmen met het projectplan "Ondergronds Hoogeveen" op basis van voorliggende rapportage en daarvan mededeling doen aan de directie van AREA Reiniging.
* Het resterende deel van het krediet aanwenden voor de vervolgfase waarvoor een nader plan zal worden ontwikkeld.
* Uitvoering geven aan het bepaalde in de afvalstoffenverordening door de gescheiden inzameling van GFT bij hoogbouwlocaties te beëindigen en daarvan mededeling te doen.
* Planuitvoering middels voorliggende rapportage ter kennisneming voorleggen aan de gemeenteraad.