Leger des Heils

Integriteit Leger des Heils bevestigd

04/13/2007

Leger des Heils blij met bevindingen onderzoekscommissie

Er bestaat geen enkele aanwijzing voor het met opzet benadelen van cliënten of het misbruik maken van collectieve voorzieningen door het Leger des Heils in Zwolle. Dat concludeert de commissie die onder leiding van ex-Tweede Kamerlid dr. A. Mosterd onafhankelijk onderzoek deed naar beschuldigingen aan het adres van het Leger des Heils.

Het Leger des Heils werd ervan beschuldigd aan cliënten in Zwolle onterechte woonlasten in rekening te brengen en ten onrechte bedragen via de AWBZ te declareren bij het Zorgkantoor. De onderzoekscommissie stelt vast dat de ingediende klachten, waar de media begin 2007 over berichtten, elke grond missen.

Dr. A. Mosterd, van 1998 tot en met 2006 lid van de Tweede Kamer en vanuit die functie voorzitter van de Tijdelijke Commissie Onderzoek Zorguitgaven, overhandigde vandaag het onderzoeksrapport aan lt.-kolonel mevr. dr. C.A. Voorham, directeur van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

Voorham is blij maar niet verrast: "Het is fijn dat onafhankelijk onderzoek heeft bevestigd dat onze integriteit niet in het geding is. Het advies om helderder te communiceren met onze cliënten, nemen we serieus ter harte.'

U kunt het rapport Opvang Naar Waarde Geschat ook downloaden.