Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 13-04-2007

Samen vang je boeven

ZEIST Na een melding van een getuige en een achtervolging door steegjes en tuinen heeft de politie donderdagochtend twee autokrakers aan kunnen houden.

Om 10.22 uur kreeg de politie de melding van een autokraak op de Nijenheim. Een getuige had gezien hoe twee jongens het ruitje van een auto hadden ingeslagen en er met buit vandoor gingen. Diverse eenheden van de politie kwamen snel ter plaatse.

Een agent zag de jongens rennen over de Noordweg en ging er achteraan. Hij maakte daarbij gebruik van een fiets van een vrouw die daar aanwezig was. Aan het einde van een steegje kon de eerste verdachte, een 17-jarige jongen uit Zeist, worden aangehouden.

De tweede verdachte vluchtte via steegjes en tuinen verder de wijk in. Ook daar gingen agenten met een inderhaast geleende fiets achteraan. Zij wisten deze verdachte, een 16-jarige jongen uit Zeist, aan te houden in de tuin van een woning aan de Crosestein.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Agenten troffen de weggenomen buit (een navigatiesysteem) aan langs het voetpad waarlangs de verdachten waren gevlucht.

Snelheidscontroles

MAARTENSDIJK Op de Tolakkerweg heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 13.30 en 16.00 uur passeerden 1256 voertuigen de radar. Daarvan reden er 193 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 83 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.

DE BILT Op de Soestdijkseweg-zuid heeft de politie donderdag 42 hardrijders bekeurd. Tussen 14.15 en 16.15 uur werd de snelheid van 1471 passerende voertuigen gemeten. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 77 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Rijden onder invloed

ZEIST Een 37-jarige automobilist uit Zeist is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 01.45 uur moest de man blazen bij een routinecontrole. Hij bleek te veel op te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 455 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.