Persberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 13-04-2007

Auto-inbrekers aangehouden

MAARSSEN De politie heeft dondermiddag vier jongens aangehouden op verdenking van een autokraak. Een getuige had gezien dat de vier jongens kort ervoor in een geparkeerde auto op het Bisonspoor hadden ingebroken en waarschuwde de politie. Diverse politieagenten hebben direct in de omgeving gezocht en konden op basis van het opgegeven signalement de verdachten in het winkelcentrum aanhouden.

De jongens in de leeftijd van 15, 16, 17 en 18 jaar uit De Meern en Vleuten zijn overgebracht naar het politiebureau. Bij de 18-jarige man troffen agenten een navigatiesysteem aan. Deze bleek vanuit de bewuste auto afkomstig te zijn. De 17-jarige jongen staat bekend als veelpleger. Alle vier zijn ze in verzekering gesteld.

Fietser gewond

MAARSSEN Een 71-jarige fietser is donderdagmiddag bij een ongeval gewond geraakt. De man uit Maarssen fietste vanaf de Hoge Brug in de richting van Antilopespoor. Ter hoogte van de fietstunnel stak een voetganger het fietspad over. De fietser had zijn fiets niet helemaal onder controle en botste tegen de voetganger op. Hierbij kwam de man ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. De Maarssenaar is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN De politie heeft donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op de Provinciale weg een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 843 voertuigen gecontroleerd. Veertig voertuigen hebben de toegestane snelheid van 80 km per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 103 km per uur.

Alcohol op straat

MAARSSEN Politieagenten hebben donderdagavond rond 22.50 uur op het Harmonieplein een 16-jarige jongen uit Maarssen bekeurd voor het nuttigen van alcohol op straat.

Wapens

KAMERIK De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige Pool aangehouden omdat hij in het bezit was van verschillende wapens. Agenten zagen de man rond 00.50 uur rijden over de Van Teylingenweg. Vanwege zijn rijgedrag besloten de agenten de man te controleren. Agenten zagen in de auto een mes liggen en hebben het voertuig verder gecontroleerd. Hierbij zijn in totaal drie wapens aangetroffen, namelijk het mes, een honkbalknuppel en een nepvuurwapen. Alle wapens zijn in beslag genomen en de man is aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.