Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 13 april

* POLITIE HOUDT MAN NA BEDREIGING MES AAN

HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden arresteerden donderdagmiddag twee mannen na een bedreiging in een doe-het-zelfzaak aan de Marconiweg. Rond het middaguur ontstond er onenigheid tussen de mannen en een aantal medewerkers van de winkel. Hierbij dreigde één van de mannen met een mes en maakte stekende bewegingen in de richting van een medewerker. De verdachten gingen er in een auto vandoor. Politiepersoneel stelde na de melding direct een onderzoek in de omgeving in. De politiehelikopter, die in de omgeving vloog, spotte de auto van de verdachten, waarna de auto staande werd gehouden. De inzittenden, een 40-jarige man zonder vaste verblijfplaats en een 38-jarige man uit Leiderdorp, werden aangehouden. De 40-jarige man is in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA FORSE SNELHEIDSOVERTREDING EN NEGEREN

STOPTEKEN
OOLTGENSPLAAT - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield donderdagavond een 48-jarige automobilist aan nadat hij was ingereden op een politieman. Omstreeks zes uur reed de verdachte 137 km/uur op de Bosweg, waar '60' is toegestaan. De man negeerde een stopteken, waardoor een politieman opzij moest springen om een aanrijding te voorkomen. De achtervolging werd ingezet. De 48-jarige man uit Dirksland werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd.


* GLAD WEGDEK NA VERLIES PALMOLIE
ROTTERDAM- Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rozenburg verloor donderdag begin van de avond op de Rijksweg A15 de macht over het stuur en ramde de vangrail. Hierdoor ontstond er een gat in de laadruimte gevuld met palmolie en stroomden duizenden liters van de lading het wegdek op. De bestuurder bleek een alcoholpromillage van 1,3 te hebben en is hiervoor aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Rijkswaterstaat droeg zorg voor het reinigen van het wegdek. Het verkeer heeft enkele uren hinder ondervonden van het ongeval.