Gemeente Westvoorne


Nieuwe fase sluiting C2 deponie Maasvlakte

Dit jaar wordt na de zomervakantie de definitieve bovenafdichting aangebracht op de C2 deponie Maasvlakte. Hierna wordt in 2008 / 2009 de langjarige nazorg van de stortplaats door C2 Rotterdam BV overgedragen aan bureau Nazorg van de provincie Zuid-Holland.

Om de definitieve bovenafdichting te kunnen aanbrengen moeten de bestaande daken en portaalkraan worden verwijderd. Het sloopwerk wordt vanaf 16 april a.s. uitgevoerd en duurt naar verwachting ca. 3 weken. Daken en kraan worden ter plaatse gedemonteerd en in kleine delen afgevoerd voor recycling. Bij de werkzaamheden op de locatie zijn de wettelijke voorschriften, inclusief veiligheids- en arbeidstechnische maatregelen, van toepassing. Voor de omgeving wordt geen hinder of overlast verwacht.

Het feitelijk storten van ernstig verontreinigde C2 afval in de deponie is al in 2005 beëindigd. In 2006 is de nog resterende ruimte in de deponie uitgevuld met gecertificeerde AVI-bodemas en hergebruiksgrond. Op dit moment is de hele deponie afgedekt met een tijdelijke kunststoffolie met daarop betonplaten tegen het opwaaien. Door deze afdekking kan ook na het verwijderen van de daken geen regen in de deponie terechtkomen.

Alle werkzaamheden na de sluiting in 2005 zijn uitgevoerd na overleg met en toestemming van de vergunningverlener, de provincie Zuid-Holland, en de DCMR. De voorwaarden van de bestaande milieuvergunning zijn daarbij gevolgd. Dat geldt ook voor de nog aan te leggen bovenafdichting en de procedure voor overdracht van de nazorg.
De constructie van de definitieve bovenafdichting voldoet aan de actuele voorschriften en de stand van de techniek voor de afdichting van stortplaatsen. Bij de aanleg zal naast controle en toezicht vanuit C2 Rotterdam BV ook door de DCMR en bureau Nazorg van de provincie Zuid-Holland worden gecontroleerd.

Voor de start van de werkzaamheden voor de definitieve bovenafdichting later dit jaar zal opnieuw een publicatie worden verzorgd door C2 Rotterdam BV.

Ter informatie:
C2 Rotterdam BV (voorheen AVR Chemie BV) is eigenaar van de C2 deponie en is zelf volledig eigendom van de gemeente Rotterdam.

Nadere informatie:
C2 Rotterdam BV, dhr. P. Leenders, tel. 010 489 4272 p.leenders@gw.rotterdam.nl
AVR Bedrijven BV, dhr. J. Jansson, tel. 0182 625 500 john.jansson@grontmij.nl
DCMR, dhr. P. Heyne, tel. 010 246 8661 pieter.heyne@dcmr.nl