Politie Gelderland-Zuid

Drie aanhoudingen na mishandeling

Lent, 13-04-2007 o Vrijdagmorgen zijn drie 16-jarige jongens uit Lent, Nijmegen en Gendt aangehouden. Ze worden er van verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling van een 16-jarige jongen uit Lent.

De 16-jarige jongen uit Lent stond op de fietsbrug (Snelbinder) omstreeks 07:45 te praten met een meisje. Ze waren op weg naar school. Op een gegeven moment voegden zich ook de drie 16-jarige jongens bij het tweetal. Eén van de drie verdachten, de Gendtenaar, gaf de Lentenaar plotseling zonder verdere aanleiding een kopstoot en kort daarop een klap in het gezicht.

Toen hij vervolgens wilde wegrennen kreeg hij ook nog een trap tegen zijn been. Bovendien werd ook nog zijn shirt gescheurd en werd hij op de grond geduwd. Van één van de verdachten was de naam bekend en de school waar hij moest verblijven. Op die school in Nijmegen konden vervolgens alledrie de verdachten worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het hoofdbureau van politie in Nijmegen. Het 16-jarige slachtoffer heeft zich inmiddels onder dokterbehandeling laten stellen. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt. (03)