AutoRai

Lexus LS 460 âWereldauto van het Jaar 2007â

(4/13/2007)
De Midway Groep heeft onlangs tijdens de New York Autoshow bekendgemaakt dat de Lexus LS 460 is gekozen tot âWereldauto van het Jaar 2007â. Een internationale jury uit 22 landen koos de Lexus LS 460 uit een lijst van 28 autoâs.

De âWereldauto van het Jaarâ-verkiezing is geen populariteitspoll, maar een uiterst serieuze verkiezing waarbij deskundigen uit heel de wereld aan de hand van strenge criteria hun keuze bepalen. De juryleden beoordelen eerst aan de hand van een groot aantal parameters de deelnemende nieuwe autoâs. Zij kijken onder meer naar zaken zoals styling, kwaliteit, prestaties en veiligheid. In januari van dit jaar voltooiden de juryleden deze eerste stemmingsronde waaruit een top tien voortvloeide. Onder toeziend oog van de internationaal opererende accountantsfirma KPMG vond vervolgens de tweede stemmingsronde plaats. Daarbij verdeelden de juryleden hun stemmen over de tien finalisten. De Lexus LS 460 kwam glorieus als winnaar tevoorschijn.

De juryleden van de âWereldauto van het Jaarâ stelden in hun commentaar dat de Lexus LS 460 de verpersoonlijking is van het streven van Lexus naar perfectie. Hoewel Lexus nog altijd een relatief jong merk is, geeft de firma met de LS 460 een krachtig statement af. De Lexus LS 460 toont vele belangrijke noviteiten, waaronder opmerkelijke zaken op het gebied van veiligheid. Ook biedt de auto primeurs in de vorm van een automatisch parkeersysteem en een automatische transmissie met acht overbrengingen.

De Lexus LS 460 is een stijlvolle, luxe uitgevoerde sedan die beschikt over veel vermogen en trekkracht. Bovendien is er een binnenkort een hybride versie in de vorm van de Lexus LS 600h. In Nederland wordt deze auto in augustus verwacht.

Over de âWorld Car of the Year Awardsâ
De verkiezing van de âWereldauto van het Jaarâ is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld. Het is tot stand gekomen in 2003 en officieel bekend gemaakt in januari 2004. Een organisatie zonder winstoogmerk die wordt geleid door journalisten uit Azië, Europa en Noord-Amerika bestuurt de verkiezing. De âWorld Car of the Year Awardâ is bedoeld als aanvulling op de bestaande âAuto van het Jaarâ-verkiezingen die wereldwijd in diverse regioâs worden gehouden.

Over de Midway Groep
De Midway Groep, onderdeel van de Hankey Groep, is een wereldwijd opererende firma in de automotive sector, die beschikt over regionale hoofdkantoren in de VS, Canada, West Europa, China, Korea en Japan. De Midway Groep is onder meer gespecialiseerd in autoâs en auto-onderdelen, vervoer, verzekeringen en marketing. www.midway-group.com.