Politie Twente

Persbericht Politie Twente 13 april 2007

Milieuovertreders langer vast

Borne

De beide broers uit Borne van 47 en 49 jaar, die dinsdagavond 10 april jl. op verdenking van milieuovertredingen werden aangehouden, moeten nog minstens 14 dagen vast blijven zitten. Vrijdag 13 april is door de Rechter Commissaris, op vordering van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, de in bewaringstelling bevolen.

Ze worden ervan verdacht in een dicht bebouwd gebied accu's te hebben gesloopt waardoor de volksgezondheid gevaar heeft gelopen. Het accuzuur verdween daarbij riolering en bodem waarbij met de woonomgeving en het milieu geen rekening werd gehouden.

Het feit heeft veel commotie teweeggebracht in de woonomgeving van de beide broers. De gemeente Borne heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en is direct overgegaan tot het nemen van maatregelen. Zo is het gevaarlijke afval, de opengesneden accu's, en de door het zuur verontreinigde tegels en grond, direct afgevoerd. Ook het schuurtje waar de handelingen werden verricht, en die sterk verontreinigd was, is direct gesloopt.

Het Regionaal Milieu Team van de politie Twente zet in samenwerking met het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, het strafrechtelijke onderzoek voort. Op dit moment kunnen over dit verdere onderzoek nog geen nadere mededelingen worden gedaan.



Politie Twente